banner564

Meclis’ten Rum’a ortak tepki

Tüm siyasi parti başkanlarının imza koyduğu metin Meclis’te okundu

Meclis’ten Rum’a ortak tepki
banner598

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Güney Kıbrıs üzerinden ülkemize gelecek yabancılara dair uygulamaya koyduğu yeni yasakçı uygulamalarına karşı Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen tüm siyasi partiler bir ortak açıklama konusunda anlaştı. Uzlaşılan metin Meclis’te okundu.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Bu konularda siyasi partilerin birlik halinde hareket etmeleri sonuç almamıza yardımcı olacaktır” dedi.
Özersay ortak metni de paylaştı.. İşte o metin:
“Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Yeşil Hat Tüzüğü’ne dair kuralların uygulamasını tek yanlı olarak değiştirerek, yabancıların iki taraf arasındaki seyahatini engelleme yönünde uygulamalar başlattığı gözlemlenmektedir. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iki taraf arasında bireylerin serbest dolaşımına, ve KKTC turizm faaliyetlerine ve ekonomisine zarar vereceği aşikar olan bu yaklaşıma derhal son verilmesi gerekmektedir. KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen tüm siyasi partiler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne Yeşil Hat Tüzüğü’ndeki hakların yasaklayıcı bir mantıkla sınırlandırılması anlamını taşıyan bu uygulamaya derhal son vermesi ve AB yetkililerine de Rum tarafının bireylerin geçiş kapılarından geçiş hakları konusunda salgın öncesindeki duruma geri dönmesi konusunda derhal gereken inisiyatifi alması konusunda çağrı yapar. “

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2020, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz M Kent
Aziz M Kent - 4 yıl Önce

Rumlarin santajindan tek kurtulus caremiz ISTANBUL ERCAN ARASI SHUTTLE SERVICE ILE OLUR

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474