banner564

Metrekaresi için 0.25 kuruş ödenecek

Lefkoşa’da arazisi olup temizliğini yapmayanlar temizlik için metrekare başına 0.25 kuruş ödeyecek

Metrekaresi için 0.25 kuruş ödenecek
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) her yıl rutin olarak nisanda başlayan bölgesel temizlik çalışmalarının bu yıl pandemi süreci nedeniyle haziranda başlayacağını duyurdu.

Mal sahipleri tarafından temizliği yapılmayan boş arsa ve arazilerin temizliği LTB tarafından yapılacak ve Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda metrekaresi 0.25 kuruş şeklinde ücretlendirilip mal sahiplerine faturalandırılacak.

Açıklamaya göre LTB Temizlik Şubesi pandemi nedeniyle, seyrek çalışma takvimi kapsamında, Mart ve Nisan ayları ile Mayıs ayının ilk iki haftasında şehirdeki tüm ana caddeler, parklar ve mezarlıkların temizliklerini tamamladı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
MKKS
MKKS - 4 yıl Önce

Senelerdir ben mal sahipleri arsalarını temizlemiyorsa;belediyeler temizlediğinde masrafı tapu dairesi ile iş birliği yaparak mal sahibine fatura edecek.Mal sahibi borcunu ödemezse faizi ile borçlandırılarak GVDairesine de kaydettirilir.Mal sahibi arsasını satacağında,inşaat yapmak istediğinde borçları karşısına çıkacak.Ödemezse tıpkı çek borçluları gibi devleti zarara uğratmaktan adalete hesap verecektir.Çok güzel bir karar verilmiş.Vatandaş niçin mal sahiplerinin arsalarının temizliğini üstlensin.

RECEP GÖKTAŞ
RECEP GÖKTAŞ - 4 yıl Önce

ÇOK YERİNDE BİR KARAR TEBRİKLER

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474