banner564

Meyve vermeli

Meyve vermeliSpehar “Kıbrıs sorununda umut var ancak bu yeterli değil” dedi

Meyve vermeli
banner598

 Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, Kıbrıs sorununun çözümüne dair umudun var olmaya devam ettiğini ancak bunun yeterli olmadığını açıkladı.

Spehar, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen Economist Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Crans Montana’daki sürecin sonuç alınamadan sona erdiğini ve ardından güven eksikliği ve karşılıklı suçlama yapıldığı bir dönemin takip ettiğini belirtti. 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin son raporunda yer alan, kapsamlı çözüme yönelik perspektiflerin canlı kalmaya devam ettiğine dair ifadenin herkese umut vermesi gerektiğini söyledi. 
Spehar, son haftalarda, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi ve 2 barikatın daha açılacağı duyurusuyla, cesaret verici gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. 
Jane Holl Lute’un temaslarının ‘meyve verdiğini’ söyleyerek, tarafların, Genel Sekreter’in statükonun sürdürülebilir olmadığına dair görüşünü benimsediğini ifade etti. 
Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs sorununa olan bağlılığının da umut verici olduğuna dikkat çekti. Spehar, ayrıca gelecekteki bir süreçte, iki toplumun çözüm için hazırlanmasına yönelik daha fazla şeyin yapılması, çözümün yararlarının açıklanması, mentalitelerin değişmesi ve gelecek için ortak vizyon oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473