banner564

Milletvekilleri güncel konuştu

Meclis’te; Karpaz ve İskele’deki eğitim, karayolların durumu, trafik sorunu ve hükümet icraatları tartışıldı

Milletvekilleri  güncel konuştu
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN-Rahme ÇİFTÇİOĞLU 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün, Sibel Siber başkanlığında saat 10.40’ta başladı.
Güncel konuşmaların yer aldığı toplantının başında, Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun, Ercan Hava Alanı İşletme Haklarının Devredilmesiyle İlgili Şartname, Sözleşme ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamalarındaki İşlemlerin Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Komite” kurulması kararı milletvekillerinin bilgisine getirilerek, karar oy birliğiyle kabul edildi. 
Bilgiye sunuşların ardından güncel konuşmalara geçildi. 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Karpaz ve İskele’deki eğitim, karayolların durumu, trafik sorunu ve hükümet icraatları konuşuldu.

Angolemli: Yollarda yeterli önlem alınmıyor
İlk güncel konuşmayı yapan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, karayollarıyla ilgili konuşmasında ülkenin trafik ve sağlık konularının birbirine benzediğini söyledi.
Trafikte insanların can güvenliğinin ve koruyucu önlemlerin önemine değinen Angolemli, yolların üzerinde önemle durulması gerektiğini belirtti.
Trafikte her yıl 50’ye yakın can kaybı yaşandığına ancak koruyucu önlemlerin alınmadığını vurguladı.


Hamzaoğluları: Üretici neden ödenmiyor
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğluları “İskele ve Karpaz Eğitimi” ile ilgili güncel konuşmasında, hükümetin, ekonomik protokol imzalanır imzalanmaz tazminatların ödeneceğini yönündeki açıklamasına rağmen üreticiye ödeme yapmadığını belirterek, bu konuda bilgi istedi.

Şahali: Düğünlere makam aracıyla gitmeyin…
CTP Milletvekili Erkut Şahali de, hükümetin icraatları konusunda yaptığı konuşmada, yeni Sayıştaylık yasasıyla ilgili görüşlerini paylaşarak, bazı noktalara yeni tahsisat getirildiğini söyledi. Şahali, bunu yakından takip edeceklerini belirtti.
Yeni atanan bir bürokratın, sosyal medya üzerinden kendisini atayanlara teşekkür etmesini eleştiren Şahali, hükümet üyelerinin düğünlere makam araçlarıyla gitmesinin yanlış olduğunu, kamu kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini anlattı.


Töre: KKTC’ye sahip çıkılmalı
UBP Milletvekili Zorlu Töre, “Rum-Yunan liderlerinin hedefleri” konusunda söz aldı. 
Töre, Kıbrıs meselesinin, TC ve KKTC’nin milli davası olduğuna işaret ederek, bu meselesinin iki devletin istişaresiyle sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu meselede Rum Yunan hükümetinin de hedeflerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. 
KKTC devletine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Töre, Rum Yunan liderlerinin geçmişteki hedeflerinden, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama çabalarından hiç vazgeçmediklerinin görülmesi gerektiğini kaydetti. 
Kıbrıs tarihi hakkında bilgiler veren Töre, ülkede bazı eksikliklerin var olduğunu, bu eksikliklerin ancak devlete sahip çıkılarak giderilebileceğini de ifade etti.

Erçal: Su konusunda hükümet ne yapıyor? 

CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal ise “su tasarrufu ve amacına uygun kullanımı" konusunda yaptığı güncel konuşmada, suyun tasarrufu ve korunması yönünde şu andaki hükümetin ne yaptığını öğrenmek istediğini söyledi. 
Özellikle senenin kurak geçtiği dönemlerde, ülkede ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Erçal, yapılması gerekenleri anlattı. 
Hüseyin Erçal, “Suyun makul fiyata ülke geneline, herkese, her bölgeye eşit şekilde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu sağlamak hükümetlerin görevidir” dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmaların ardından yazılı sorular kısmına geçildi ve toplantı tamamlandı.
Meclis’in bir sonraki birleşimi 20 Haziran Pazartesi günü olacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474