banner564

Ödül töreni yapıldı

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler belirlendi

Ödül töreni yapıldı
banner598

Raif UZKAN           
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği İlkokullar arası "Resim", Ortaokul ve Liseler arası "Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları” ödül töreni yapıldı.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Sosyal Tesislerinde önceki akşam saat 19.30’da yapılan törene; Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, Bakanlığa bağlı daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan tören, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca’nın konuşması ve ardından Üniversiteler arası Arama-Kurtarma Oyunları filminin izlenmesiyle devam etti.
Yarışma jürisine teşekkür hediyeleri ve belgelerinin verilmesinin ardından, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ödülleri dağıtıldı. Müsteşar Aytunç Şirket’in konuşmasının ardından tesis bahçesinde kokteyle geçildi.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca törende yaptığı konuşmada, yaratıcılığını ve yeteneğini yarışma kapsamında ortaya koyan tüm öğrencileri tebrik ederek, “Her biriniz, farklı bir hikâye anlattınız, renklerle düşler kurdunuz ve kelimelerle duygularınızı ifade ettiniz, bu, sizin için önemli bir adım ve gurur duyulacak bir başarıdır” dedi.

64 öğrenciye ödül…
Yarışmalarda dereceye giren 64 öğrenciye ödül, takdir belgesi ve çeşitli hediyeler verilirken, öğretmen ve okul müdürleri ile jüri üyelerine de teşekkür belgeleri takdim edildi.

Resim yarışması jüri özel ödülü
Girne Özel Eğitim ve İş Okulu; Kansu Sarıtaş ve Nazlıcan Koç, Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu (lefke); Aliye Yınal (resim, kompozisyon), Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu; Zeynep Kürekçi ve Oğuzhan Sezer, Ötüken Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu (İskele); Alisa Kopanitsyana.

Okul öncesi 4-5 yaş grubu resim yarışması
Birinci; Lina Yılmaz Serhatköy İlkokulu (Güzelyurt), İkinci; Umut Yolcu Gülen Yüzler Anaokulu (Lefkoşa), Üçüncü; Gökçe Sinemis Gel Girne Maarif Anaokulu, Mansiyon; Aybike Şahin Lapta Anaokulu (Girne), Jüri Özel Ödülü; Ayşe Nisa İşi Fazıl Plümer Anaokulu (Lefkoşa), Sergiye Değer; Selin Büyükoğlu Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu.

İlkokul 1’inci, 2’inci, 3’üncü sınıflar arası resim yarışması
Birinci; Melay Sevinç Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu (Lefkoşa), İkinci; Enda Elif Sakallı TED Kuzey Kıbrıs Koleji (Lefkoşa), Üçüncü; Esma Güvenir Dikmen İlkokulu (Girne), Mansiyon; Ecrin Akyüz Karşıyaka Merkez İlkokulu (Girne),              
Jüri Özel Ödülü; Havva Vur Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Sergiye Değer, Lina Dikeç Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu.

İlkokul 4’üncü ve 5’inci sınıflar arası resim yarışması
Birinci; Ayşe Erden Yakın Doğu İlkokulu, İkinci Buğçe Payas Polatpaşa İlkokulu (Gazimağusa), Üçüncü Şimal Devrvişoğlu Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu (Lefkoşa), Mansiyon Hakan Emir Yalçın Alsancak İlkokulu (Girne), Jüri Özel Ödülü Melisa Tuncan Dikmen İlkokulu (Girne), Sergiye Değer; Lev Milyaev Lefke İstiklâl İlkokulu.

Ortaokullar arası kompozisyon yarışması
Birinci; Zehra Çaktu Güzelyurt Türk Maarif Koleji, İkinci; Ülfet Çaktu Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Üçüncü; Berfin Özdalili Türk Maarif Koleji, Jüri Özel Ödülü; Salih Tunçbilek Türk Maarif Koleji.

Liseler arası kompozisyon yarışması 
Birinci; Melisa Sultan Tokpınar 20 Temmuz Fen Lisesi, İkinci; Yaren Latifeci Güzelyurt Kurtuluş Lisesi, Üçüncü; Nejan Sena Şafak, Türk Maarif Koleji, Jüri Özel Ödülü; Haluk Vecdi Gökmen The English School of Kyrenia.

Ortaokullar arası şiir yarışması
Birinci; Huriye Şık Türk Maarif Koleji, İkinci; Müberra Menteş Hala Sultan İlahiyat Koleji, Üçüncü; Sude Nur Yalçın İrsen Küçük Ortaokulu,  Jüri Özel Ödül Karen Zeynel Abidin The English School of Kyrenia.

Liseler arası şiir yarışması
Birinci; Batuhan Işık Çiftçi 20 Temmuz Fen Lisesi, İkinci; Merve Çetinkaya Erenköy Lisesi, Üçüncü; Kani Akyıllar Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Jüri Özel Ödülü Yezda Nur Şahin 20 Temmuz Fen Lisesi.

FOTO: SİVİL SAVUNMA
Foto: Süleyman ÖNAL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474