banner564

Öfke dorukta

Araç Kayıt Dairesi yeni binaya geçti, vatandaşın çilesi bitmedi

Öfke dorukta
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Lefkoşa'daki "Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Dairesi, dünden itibaren eski KTHY binasında hizmet vermeye başladı, fakat vatandaşın sıra çilesi sona ermedi.
   Yeni binada daha çağdaş hizmetlerin verileceği söylense de, sabahın erken saatlerinden itibaren araç kayıtları için daireye giden vatandaşlar uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar “para tahsilatını dahi beceremiyorlar” diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

Ne dediler?..Ne deriler?..
Talat Yurtan:
Bence tam bir rezalet. Ben bugün sabah İngiltere’den geldim. Hemen akabine aracımın seyrü seferini çıkarmak üzere buraya geldim. Böyle bir rezillikle karşılaşmayı hiç beklemiyordum. Bu durumdan dolayı da oldukça üzgünüm. Eğer bu devletin hizmet anlayışı bu ise yazıklar olsun.

Osman El:
Yeni binaya taşınmışlar ilk kez geldim buraya ama bu bile yetersiz. İnsanlara bakın, dışarıdan şeker dağıtıyorlar sanırsınız. Devlet kanallarının böyle olması çok sıkıcı... Ben izinliyim şu anda geldim vaktim var. Acele acele geldim çünkü 12.00’de kapatırlar, başkası girmesin içeri, işlemleri yapsınlar diye. 

İsmini vermek istemeyen vatandaş:
 Millet bin bir eziyet çeker sırf para ödesin devlete diye. Zaten yolunda yol yok, hükümette hükümetçilik yok. Geliyoruz bir de bu eziyeti çekiyoruz. Numaratör koydular, 300’de değişirmiş yani sıfırlanır tekrar başlar. Fakat geldim kestim ben geciktiydim, 6 numarayı kestim. 285 birden başlar, 5’e kadar gidermiş. Ben burada durduğum zaman numaratörün kaç olduğunu görmüyorum. Sıram geçedebilir. Bunu yaparken akılları kesmedi mi yukarı bir numaratör koysunlar da dönsün, millet oturduğu yerden görsün. Yani bu eziyeti Kıbrıslı Türk çekmeye razıysa böyle devam etsin. Gerekeni halk yapsın artık başka çaresi yok. Bıçak kemiğe dayandı. 

Halil Yasakçı: 
282’dir benim numaram. Gittim vezneye 2. Dönen 282’ymiş bu oturdum beklerim. Yapacak bir şey yok, beklemekten başka bir çare de yok.

Ulaştırma Bakanlığı özür diledi

Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Araç Kayıt Dairesi’nin taşındığını bildiren bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, bayram sonrası yoğunluğundan bahsedilerek, halktan özür de dilendi. Açıklamada şunlar kaydedildi:  
“Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Şube Amirliği, tüm personeli ve teknik imkânlarıyla halkımıza en iyi hizmeti vermek için gerekli çabayı göstermeye devam edecektir. Kurban Bayramı tatili nedeniyle işlem yapılamamasından dolayı bugün baş gösteren yoğunluk ve yaşanılan aksaklıklar nedeniyle halkımızdan özür diler, gerekli anlayışı gösterdikleri için teşekkür ederiz”. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kıprıslı vatansever
Kıprıslı vatansever - 6 yıl Önce

ÖrNek TÜRKİYEDE VATANDAŞ.ONLINE VEYA NOTERDEN YAPIYOR.KUYRUK YOK ÇİLE YOK.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474