banner564

Önemli hatırlatma

Tunalı, “Garantörlük konusunda kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi verebilir” dedi

Önemli hatırlatma
banner598
Sosyal Demokrat Parti (SDP) Başkanı Tözün Tunalı, 1959 yılında Kıbrıs’la ilgili imzalanan Garantörlük Anlaşması’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) onay alınarak imzalandığını, bu nedenle garantörlüğün ortadan kaldırılması hususunda da son kararı TBMM’nin verebileceğini belirtti.
Tunalı yaptığı yazılı açıklamada “Kıbrıslı Türk insanı garantörlüğün ortadan kaldırılması ile ilgili olarak hiçbir yetkiye sahip değildir” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs konusunun bugüne kadar sonuçlanmamasının nedenlerinin başında petrol ve gaz yataklarının herkesin iştahını kabartmasının bulunduğunu savunan Tunalı, bu doğrultuda Türkiye’nin Ortadoğu’daki durumu da dikkate alındığında artık adada bir anlaşmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Üçlü zirvenin bir sonuç vermeyeceğini düşündüklerini kaydeden Tunalı, Amerika’nın Kıbrıs sorununda etkin rol oynayarak bu beşli görüşmelerde sonuca gideceği öngörüsünü dile getirdi.
Tunalı, beşli görüşmelerden sonuç alınmaması halinde yıllarca sürdürülen görüşmelerin tamamlanacağını savundu.
Tunalı, Adada bir referandum olacağına da inanmadıklarını bildirdi.

SDP’nin yönetimi belirlendi
Sosyal Demokrat Parti (SDP) Olağan Genel Kurulu’nun ardından ilk Parti Meclisi toplantısını gerçekleştirerek, başkan yardımcıları ve MYK üyelerini belirledi.
Açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcıları şöyle oldu; “Turgay Hilmi (Dışilişkiler ve Sanattan sorumlu); Reşat Soylukal (Siyasi İşlerden sorumlu); Turgut Ceyda (Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu); Ömer Ayaz (Örgütlerden sorumlu); Hasan Ceyda (Gençlikten sorumlu)” MYK üyeleri ise şöyle belirlendi: 
“Fahri Onbaşı, Av.Seda Okgül, Ahmet Avano , Av.Sunalp Derviş, Alper Özsakınç, Sefa Kar, Ali Üncü, Seral Çetindal, Erbay Erişen, Sadık Zabit, Çilem Seda Ayaz, Kadir Barut, Sevda Melek Bulut, Ziya İrfanoğlu ve İbrahim Andaş”. 
SDP’den yapılan açıklamaya göre, dün gece yapılan toplantıda Kıbrıs konusundaki son gelişmeler de gündeme geldi. Açıklamada bu görüşlerin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile de paylaşılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473