banner564

Önlem alınması isteniyor

Dikmen İlkokulu’nun çatlak duvarları öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tedirgin ediyor

Önlem alınması isteniyor
banner598

Türkiye’de meydana gelen depremin ardından Kuzey Kıbrıs’ta farkındalık arttı ve yıkılmaya yüz tutmuş binalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Depremin ardından daha duyarlı hale gelen vatandaşlar, yetkililerin denetim yapmasını ve önlem almasını talep ederken, Dikmen İlkokulu’nun eski binasındaki çatlakların öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tedirgin ettiği belirtildi. 
Mehmet Nalbant isimli vatandaş, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu binadaki çatlakların fotoğraflarını paylaştı.
Kesme sarı taştan oluşa binada derin çatlakların olduğunu kaydeden Nalbant, “Benim eşim bu binada öğretmen ve ben korkuyorum. Bu sınıflarda çocukları eğitim gören veliler siz ne bekliyorsunuz, korkmuyor muşunuz” dedi.
Mehmet Nalbant’ın paylaşımı şu şekilde:
“Bu binada 4 sınıf ve hademe odası var, binanın sütunlu giriş saçağının sol tarafı yıllar önce kendiliğinden çöktü, Eğitim Bakanlığı ve Eski Eserler Dairesi ile okul arasında yazışmalar yapıldı, defalarca gelinip bakıldı ve gidildi. Çözüm sağlamayan makamların yerine çözüm olarak okul aile birliği saçakları (geçici olarak) demir profillerle destekleme yoluna gitti ama yıllar geçiyor geçicilik bitmiyor. Kesme sarı taştan oluşan bu binada derin çatlaklar var ve sınıfların asma tavanları sellos olmuş durumda. Benim eşim bu binada öğretmen ve ben korkuyorum, bu sınıflarda çocukları eğitim gören veliler siz ne bekliyorsunuz, korkmuyor musunuz. Lütfen fotoğrafları büyülterek inceleyin ve bağıra bağıra gelmekte olan Kıbrıs depremine dayanıp dayanmayacağına siz karar verin.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474