banner564

Örnek dayanışma

Lapta’da yaşayan gönüllüler hazırladıkları yiyecekleri ve içecekleri Asya bebek için satışa çıkardı

Örnek dayanışma
banner598

Lapta Belediyesi, Spinal Müsküler Atrofi Tip1 (SMA) hastası olan 9 aylık Asya Polatlı’nın tedavisine destek  olmak amacıyla etkinlik düzenledi.  Karşıyaka Belediye Plajında 28, 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte gönüllüler hazırladıkları yiyecekleri ve içecekleri Asya bebek için satışa çıkardı. Etkinlikte elde edile gelir, Asya bebeğine tedavisi için bağışlanacak. 

Tedavi maliyeti çok yüksek
Türkiye ile KKTC arasında Sağlık Alanındaki İşbirliği anlaşmaları uyarınca tedavisinin ilk aşaması ücretsiz yapılan Asya bebeğe uygulanacak ikinci aşama için 2 milyon lira maddi kaynak gerekiyor. Ücretsiz yapılan tedavi kapsamında Spinzara (Nusinersen) ilacı Asya bebeğin hastalığını yavaşlatacak. Ancak tedavinin diğer bir aşaması olan Zolgensma isimli ilaç ücretsiz tedavi kapsamı dışında. Zolgensma isimli ilaç için gereken 2 buçuk milyon dolar henüz bulunamazken, Asya’ya yardım etmek için kampanyalar düzenleniyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aisha Phutmah
Aisha Phutmah - 3 yıl Önce

Hasta bir çocugun tedavisini karşılayamayacak kadar zavallı bir ülkeyiz deyip üzülmek yerine bakın bu üç beş hayır sever birkaç kuruş toplayıp hayırın bir iş yapıyorlar diyerek seviniyoruz ve bunu da utanılacak bir olay yerine sanki gurur duyulacak bir olaymış gibi gazetelerde yayınlıyoruz.

Esas eziklik buna derler herhalde.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473