banner564

Ozanköy şenlenecek

Harnup üretiminin devamını sağlamak ve pekmez tüketimini teşvik amacıyla düzenlenen festival Cuma günü başlıyor

Ozanköy şenlenecek
banner598
Girne Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ozanköy Pekmez Festivali cuma günü başlıyor.
Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapmak, harnup üretiminin devamını sağlamak ve pekmez tüketimini teşvik etmek amacıyla Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı’nın düzenlediği festivalin açılışı saat 19.00’da yapılacak.
Köy meydanında gerçekleşecek festivalin açılışında pekmez şırası ikramı yapılacak. Çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, 27 Ağustos’ta Hikmet Kurtarıcıoğulları’nın köy meydanında vereceği konserle sona erecek.
Bu yıl 8’incisi düzenlenecek Ozanköy Pekmez Festivali’nin programı dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, belediye meclis üyeleri ile festivalin organizasyon komitesi katıldı. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, toplantıda yaptığı konuşmada, harnup ve pekmeziyle ünlü Ozanköy’ün bölgede çok önemli bir köy olduğuna dikkat çekerek, Nobel ödülüne aday gösterilen ve “uzay şairi” olarak çağırılan Osman Türkay’ın da bu köyde yetiştiğine işaret etti. 
Doğal güzellikleri yanında turizm potansiyeline sahip köyde çok sayıda yabancının yaşadığını anımsatan Güngördü, festivali düzenlemekteki amaçlarının, harnup ve pekmezin sağlığa olan faydalarına dikkat çekmek, Ozanköylülerin ürettikleri ürünlerin ekonomik olarak değer bulmasını sağlamak ve köyün tanıtımını yapmak olduğunu kaydetti. 
Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun ise, festival sayesinde harnup ve pekmez ürünlerinin üretilmesinin devamını sağlamak yanında köyün turistik tanıtımını da yapmaya çalışacaklarını söyledi. Uzun, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyacak Girne Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474