banner564

Özyiğit: Çözüm uzak değil

TDP ve DİSİ heyetlerinin görüşesinin ardından, birleşik bir Kıbrıs için ortak vizyonun yeniden teyit edildiği açıklandı

Özyiğit: Çözüm uzak değil
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Rum Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) heyetleri bir araya geldi.
TDP Genel Merkezi’nde 11.00’de gerçekleşen görüşmede TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, MYK Üyesi Cemal Varoğlu, Dış İlşkiler Komitesi üyeleri Münir Altuner ve Hulusi Kilim yer alırken, konuk heyette DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu, Genel Sekreterler George Georgiou ve Stella Kyriakides, Örgütlenme Sekreteri Charalambos Stavrides, Glafkos Klerides Enstitüsü Direktörü Michailis Sophocleous, İki Toplumlu Komite Üyeleri Foiros Nikolaides ve Fragkiskos Fragkiskou bulundu.
DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, Türkiye’deki seçimlerden AK Parti’nin birinci parti olarak çıkması ve tek parti hükümetinin oluşturulacak olmasının, Türkiye “eğer gerçekten ciddiyse” Kıbrıslı Türkler ile Rumların yaşayabilir ve karşılıklı olarak fayda sağlayabilecek bir çözüme ulaşılabileceği mesajını verdiğini kaydetti.

“Birleşik Kıbrıs vizyonu teyit edildi”
TDP heyetiyle yapılan toplantıda Genel Başkan Özyiğit ile iki parti arasındaki saygı ve karşılıklı anlayışa dayalı sıkı ilişkileri daha da güçlendirmek adına adımlar attıklarını kaydeden Neofitu bugünkü toplantıda Kıbrıs konusu ve Cumhurbaşkanı Akıncı’yla Rum lider Anastasiadis’in çözüm çabaları üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.
Neofitu, görüşmede birleşik bir Kıbrıs için ortak vizyonun yeniden teyit edildiğini ve TDP’nin yapıcı pozisyonunun bu ortak vizyonun hayata geçmesinde hayati öneme sahip olduğunu söyleyerek, yürünecek yolun engelsiz olmadığını söylemenin zor olduğunu, fakat iki tarafı birleştiren noktaların karşılıklı anlayış ve saygıyla bulunabileceğini, çözümsüz kalan konulara da uygun çözümlerin bulunabileceğini ifade etti.

Özyiğit: DİSİ ile duruşlar farklı ama…
TDP Genel Cemal Özyiğit de TDP’nin DİSİ ile bazı konularda farklı duruş sergilemesine karşın, Kıbrıs’ta ortak vatan ve barışa ulaşma konularındaki fikirlerinin örtüştüğünü kaydetti.
TC’deki seçimlerin daha demokratik, kendi iç sorunlarını çözmüş bir Türkiye yaratmasını dileyen Özyiğit, Türkiye’nin bundan önce olduğu gibi Kıbrıs’taki çözüm vizyonunun sürmesini istediklerini ifade etti.
Yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakerelerine tam destek adına DİSİ ile çalışmalarına devam edeceklerini belirten Özyiğit, 11 Şubat Belgesi’nin önemli olduğunu, Kasım ayında adaya gelecek 4 yabancı dışişleri bakanının ziyaretlerinin de “dış müdahale” değil; “çözüme katkı” olarak gerçekleşmesi dileğini de dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474