banner564

Paralar kayıp

Balkondan girdiği evden 7 bin dolar ve 8 bin TL çalan Ylyas Aralov’u kamera görüntüleri yakalattı

Paralar kayıp
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da bir şahsın tek katlı evine balkondan girip, 7 bin dolar ile 8 bin lira çalan Ylyas Aralov’u kamera görüntüleri ele verdi. 
Olay yerini bire bir gösteren kayıtlar olmasa da çevredeki kamera görüntülerini izleyen polis, evin olduğu güzergâha doğru yürüyen birkaç şüpheli tespit etti. Yapılan detaylı araştırma sonucu baş şüpheli olarak Ylyas Aralov gözaltına alındı. 
Zanlının evinde yapılan aramada olay günü giydiği ayakkabı ve kıyafetler emare olarak alındı. Çalınan paralar bulunamadı ancak zanlının ayakkabısının olay yerindeki ayak izleri ile birebir örtüştüğü tespit edildi.
Hırsızlıkla ilgili soruşturma sürerken, zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten polis, zanlı hakkındaki iddiaları aktardı. 

Ayakkabısı kanıt oldu
Polis, zanlının 6 Ocak 2021 tarihinde 07.30- 19.30 saatleri arasında Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde A.B. isimli şahsın evine kilitsiz bulunan balkon kapısından girdiğini söyledi. Polis,  eve giren zanlı Ylyas Aralov’un yatak odasında komodinin çekmecesinde bulunan 7 bin dolar ve 8 bin TL’yi çaldığını ve yine balkon kapısından çıkış yaptığını açıkladı. Polis, şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğini ve zanlının ikametgâha doğru ilerlediği sırada tespit edildiğini belirtti. 
Polis, tespit edilen zanlının mahkeme emri gereği tutuklandığını ve evinde yapılan aramada olay günü giydiği kıyafetleri ve ayakkabılarının emare olarak alındığını kaydetti. Polis yapılan olay yeri incelemesinde balkonda bulunan ayak izleri ile zanlının ayakkabısının izlerinin bire bir örtüştüğünün de tespit edildiğini aktardı. Polis, zanlının ifade vermediğini ancak bazı beyanları olduğunu bunların araştırılacağını belirterek, ilk etapta 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, hakkında hırsızlık soruşturması yürütülen zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473