banner564

‘Pazarlık usulü’ ihale

KKTC’deki yol yapımının 300 milyon lira karşılığında Taşyapı ve Proyap’a verildiği iddia edildi

‘Pazarlık usulü’ ihale
banner598

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, KKTC için yaklaşık 300 milyon liralık iki yol ihalesini özel davetle çağırılan şirketlere verdiği bildirildi. Sözcü gazetesinden Yusuf Demir’in haberine göre D850 Karayolu’nun batısı Taşyapı’ya, doğusu Proyap’a pay edildi.
Haberde şu görüşlere yer verildi:
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki iki ayrı yol ihalesi Kamu İhale Kanunu'nun esas usul olarak belirlediği, rekabete imkan veren “açık” usül yerine, “21b Pazarlık” usulüyle gerçekleştirildi. 
22 Nisan'da gerçekleştirilen ihaleler kimseye duyurulmadan, özel olarak davet edilen şirketlere verildi. 
“KKTC D850 Karayolunun Doğusunda Yer Alan Muhtelif 3 Sınıf Yollar İle Muhtemel Yerleşim Yerleri İç Ulaşım Yollarının Yapım, Onarım Ve Üstyapı Takviye İşleri” başlıklı ihale kamuoyunun yakından tanıdığı Taşyapı İnşaat'a verildi. 26 Nisan'da imzalanan sözleşmeye göre, resmen dün başlayan yapım çalışmaları 31 Ocak 2023'te tamamlanacak ve firmaya 150.1 milyon lira ödenecek. 
Aynı gün yapılan, “KKTC D850 Karayolunun Batısında Yer Alan Muhtelif 3 Sınıf Yollar İle Muhtemel Yerleşim Yerleri İç Ulaşım Yolları Ve Türkmenköy Kavşağı-Dörtyol Yolunun Yapım, Onarım Ve Üstyapı Takviyesi İşleri” başlıklı ihale ise Proyap İnşaat'a verildi. Ankara merkezli şirket 25 Mayıs'ta imzalanan sözleşmeye göre, 9 Haziran'da başlayacağı işi 30 Ocak 2023'te tamamlayacak. Proyap'a 141.9 milyon lira ödenecek. 
Finansman Ankara'dan
Lefkoşa’da 11 Şubat’ta imzalanan “TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Arasında Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü”nün onaylanması hakkındaki karar, 30 Nisan'da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Projenin uygulanması için gerekli finansman ihtiyacı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmaları kapsamında Ankara kaynaklı KKTC Karayolları Master Plan Uygulama Projesi ödeneğinden karşılanacak.
   Taşyapı daha önce Kıbrıs’ta Ercan Havalimanı, Balalan Yenierenköy Yolu ve Lefkoşe Acil Durum Hastanesi işlerini de almıştı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yahu size verilse 50 yılda bitmez o yollar

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474