banner564

Piyanistler Pelin Ece Acar ve Can Sakkaoğlu ülkeyi ABD’de başarıyla temsil etti

Genç sanatçılar birinci oldu

Piyanistler Pelin Ece Acar ve Can Sakkaoğlu ülkeyi ABD’de başarıyla temsil etti
banner598

 Genç piyanistler Pelin Ece Acar ve Can Sakkaoğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Türkiye ve Avrupa ülkelerinden sonra bu kez de ABD’de başarıyla temsil etti.

Florida’nın Miami Şehrinde gerçekleşen “ Florida Keys İnternatinal’e katılan her iki genç Piyano yarışmasında iki birincilik ödülü kazandı.
Yarışma dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda katılımcının performans video kayıtlarının değerlendirilmesiyle gerçekleşti. 
Prof. Alla Hagigat Magerramova başkanlığındaki juri 15-18 yaş grubunda yarışan 17 yaşındaki Pelin Ece Acar’ı birinciliğe, 12-14 yaş grubunda yarışan 12 yaşındaki Can Sakkaoğlu’nu birinciliğe ve hocaları Piyanist Rauf Kasimov’u özel ödüle layık gördü.
Genç piyanistler, aileleri ve hocaları Rauf Kasimov 13 Nisan 2020 de Florida’nın Miami kentinde gerçekleşecek ödül törenine ve gala konserine katılacaklar. Ödül töreninden hemen sonra yurda dönecek Pelin Ece Acar ve Can Sakkaoğlu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile 17 Nisan akşamı gerçekleşecek konserde solist olarak çalacaklar. Konserde Pelin Ece Acar Grieg La minör piyano konçertosu 1. bölümünü, Can Sakkaoğlu Mozart No 21 Andante konçertosunu orkestra eşliğinde seslendirecekler.
Genç piyanistler Florida Keys Uluslararası Piyano Yarışması kataloğunda Kıbrıs Türk Halk kıyafetleriyle yer aldı. Son kazandıkları ödüllerle Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Pelin Ece 10 kez, English School of Kyrenia öğrencisi Can 6 kez uluslararası ödül sahibi oldu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473