banner564

Polis güç kullandı

Uyuşturucu ile yakalanan Ahmet Kilisli ve Gerasimos Kalaitsidis hakkındaki soruşturma genişledi

Polis güç kullandı
banner598

Lefkoşa’da tasarruflarında uyuşturucu madde ile yakalanan Ahmet Kilisli ve Gerasimos Kalaitsidis isimli zanlılar dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Kağan Kurtbir olguları aktardı. Polis, zanlı Ahmet Kilisli ve Gerasimos Kalaitsidis’in kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri ithal ve tasarrufu suçundan methaldar olduklarını belirtti. Polis, 8.12. 2020 tarihinde görevli bir polis ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda polisten kaçan zanlıların makul güç kullanılarak tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların tasarrufunda 60 gram hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını belirtti. Polis, zanlıların gönüllü ifade verdiğini, maddelerin analize gönderildiğini, emarelere parmak izi araştırması yapılacağını ve aranan bir zanlı olduğunu mahkemeye aktardı. Polis soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 4 gün tutuklu kalmalarını talep etti. 
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 4 gün tutuklu kalmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473