banner564

Ekonomiye  güç veriyor

Gürcafer ve beraberindeki heyeti kabul eden Tatar; turizm, yükseköğretim, inşaat gibi lokomotif sektörlerin önemine vurgu yaptı

Ekonomiye  güç veriyor
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve beraberindekileri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte KKTC’nin geleceği için Maraş açılımı da dahil olmak üzere olumlu kararlar üretildiğini belirterek, federal temelde bir anlaşma için yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını, yeni kurulan hükümetle birlikte egemen eşitlik temelinde yan yana yaşayan iki devlet politikasını savunacaklarını kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak verdiği mesajlarla bu politikaya tam destek verdiğini belirtti.
KKTC’nin artık kendi devletini egemenlik alanında yapacağı çalışmalarla güçlendireceğini tüm dünyaya duyurmak için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bunu yapabilmek için özellikle ekonomiye sahip çıkmak gerektiğini vurguladı. Turizm, yükseköğretim, inşaat gibi lokomotif sektörlerin önemini işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu sektörlerle ada ekonomisini geliştirerek burayı bir cazibe merkezi yapabileceğimiz düşüncesindeyim” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Tatar, sektörler arası iş birliğinin önemine, devletin ve hükümetin istikrarlı bir ortam için birlik ve beraberliğinin gerekliliğine vurgu yaptı.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Cumhurbaşkanı Tatar’a yeni görevinde başarılar diledi ve yaşanan son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473