banner564

Protesto ettiler

BM Barış Gücü’nün gizli yazışmalarında KKTC (TRNC) ifadesinin kullanılması Rumları kızdırdı

Protesto ettiler
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Haravgi gazetesi, BM Barış Gücü’nün “gizli” mahreçli iç yazışma belgesinde KKTC (TRNC) ifadesinin kullanıldığını bildirdi. İlgili belgenin kendilerine yanlışlıkla gönderildiğini yazan Haravgi gazetesi, bu durumun Rum yetkililerce kınandığını bildirdi.
    “UNFICYP İçin Sahte Devlet KKTC” başlığıyla aktaran gazete, BM Barış Gücü’nün 31 Temmuz 2014 tarihli gizli mahreçli iç yazışma belgesinde, 8 Ağustos Erenköy Direnişi kutlamaları nedeniyle Kıbrıslı Türklerin Erenköy’e gidişleriyle ilgili alınacak tedbirleri içeren bilgi ve direktiflerin yer aldığını yazdı. 
    “Sahte devlet belgede TRNC olarak ifade ediliyor” vurgusunu yapan gazete, BM Güvenlik Konseyi’nin, KKTC’nin Türkiye dışında hiçbir üye ülke tarafından tanınmadığına işaret edilen ve “kınanan” kararlarına rağmen, Barış Gücü’nün iç yazışmalarında TRNC ifadesinin kullanılmasını eleştirdi. 
   Gazete “UNPOL Sector One Operational Order-Pilgrimage to Kokkina Area” başlığını taşıyan gizli (UN Protected) nitelikli toplam 7 sayfalık belgenin hiçbir yerinde de sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM tarafından tanındığına ilişkin tek bir ifade dahi bulunmadığına, Rum polisinin işbirliğiyle ilgili ifadelerde Rum polisi için CYPOL ve KKTC polisi için de TCYPOL ifadelerine yer verildiğine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473