banner564

Reçetesiz ilaç satılıyor

Barış Mamalı,halkın sağlığının korunmasında devletin ciddi zaafiyeti olduğunu savundu ve bazı örnekler verdi:

Reçetesiz ilaç satılıyor
banner598
Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı, devletin halkın sağlığını koruma noktasında ciddi bir zaafiyeti olduğunu ileri sürdü.
Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, “Devletin birincil önceliği halkın sağlığını korumak ve geliştirmek olmalıyken bu noktada ciddi bir zafiyet yaşanmaktadır” dedi.
“Dünyada reçetesiz satışı mümkün olmayan ilaçlar ülkemizde serbestçe satılabilmekte, nasıl yetiştirildiği ve üzerinde hangi ilaçların kullanıldığı bilinmeyen birçok gıda ürünü de rahatça market raflarında yerini alabilmektedir” diyen Mamalı, ülkede 10 binden fazla kanser vakasının varlığının, toplumun “gıda ve ilaç terörizmi karşısında savunmasız bırakıldığının” açık göstergesi olduğunu savundu.
Eczanelere girecek ilaçlarla, raflara yerleşecek gıdaların etkin, bilimsel ve tarafsız bir gözle incelenip değerlendirileceği, hukuki teminatlara bağlanmış özerk bir denetim organına acilen ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Mamalı, denetimlerin layıkıyla yapılabilmesi için gelişmiş teknolojiye sahip labaratuvarlar yanında, güçlü sermaye ve siyasi etkiler karşısında boyun eğmeyecek nitelikte insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474