banner564

‘Rehavete kapılmayalım’

HP Genel Sekreteri Rogers, salgın sürecinin bir aşı veya tedavi yöntemi bulunmadan bitmeyeceğini belirtti

‘Rehavete kapılmayalım’
banner598

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, ülkeyi mayıs ayından itibaren kademeli şekilde normale döndürme çabalarının, ‘yeni bir yaşam tarzına alışmamız gerektiği’ gerçeğini değiştirmeyeceğini ifade etti. Rogers, salgın sürecinin bir aşı veya tedavi yöntemi bulunmadan bitmeyeceğini, dolayısıyla mücadele sürecinin bir maratona benzediğini ve rehavete kapılmadan, planlı ve kontrollü gidilmesi gerektiğini belirtti.
Rogers, katıldığı bir programda ülke gündemine dair görüşlerini paylaştı. 
Rogers, kişisel tedbirlerin önemine dikkat çekerek,  kamusal alanlarda ve iş yerlerinde maske kullanımı, sosyal mesafe kuralına uyulması, sık sık ellerin yıkanmasının öneminin altını çizdi.
Rogers, gerekmedikçe sokağa çıkılmamasının normalleşme sürecinde de önemli olduğunu söyledi.  Özellikle 65 yaş üstü kişilerin, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların ve kanser hastaları gibi bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin bu süreçte de korunmasının çok önemli olacağını ve özellikle bu grubun evde kalmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.
Salgın sürecinin iyi yönetildiğini ama bunu görerek rehavete kapılmamasının da önemli olduğunu ifade eden Rogers, bundan sonrası için atılması gereken önemli adımlar olduğunu söyledi. 
Salgın sürecinin birden fazla alanda, eşgüdümü temel alan yönetim anlayışı gerektirdiğini işaret eden Rogers, kişisel tedbirlerin yanı sıra sağlık altyapısının güçlendirilmesi, vaka sayısının sıkı takibine devam edilmesi ve bu anlamda gerekli test kitlerinin temininin önemine dikkat çekti. Rogers, bu anlamda girişimlerin yapıldığını da söyledi.   
Covid-19 ile mücadele bir 100 metre koşusu değil, bir maratondur
Rogers, dünyada yaşananlardan ders alarak temkini elden bırakmamamız gerektiğini, dünyanın yeni Coronavirüs salgını ile mücadelede her gün yeni şeyler öğrendiğini, bağışıklığı ölçen antikor testlerinin hala güvenilir olanlarını üretmek için üzerinde çalışıldığını kaydetti.
Rogers, bu sürecin bir aşı veya tedavi yöntemi bulunmadan bitmeyeceğini, dolayısıyla bu salgınla mücadele sürecinin bir maratona benzediğini ve rehavete kapılmadan, planlı ve kontrollü gitmemiz gerektiğini belirtti.

Ekonomi için önemli
Ülkenin kontrollü şekilde normale dönmesinin ekonomik açıdan önemli olduğunu söyleyen Rogers, bununla birlikte salgına karşı tedbirli davranmaya devam etmenin önemini hatırlattı. 
Rogers “Bundan sonrası için yapmamız gereken, yapılacak testlerle vaka sayısını hızlı bir şekilde takip etmemizdir. Kısıtlı iş kollarının açılmasından sonra hasta sayısının artması görülebilir, bu süreçte artan sayılar dikkatle değerlendirilmelidir. Her 2-4 haftada pozitif vaka sayısı değerlendirilmeli, eğer sayılar hızlı artış gösterirse belki biraz daha kapanma veya var olan şekilde kalma sağlanması gerekecek” şeklinde konuştu.
Rogers, halk sağlığının korumanın alınacak her kararın merkezinde olması gerektiğini, alınacak kararlarda acele edilmemesi ve elimizdeki bilimsel verilere göre hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.
KKTC’de önlemlerin çok çabuk alındığına dikkat çeken Rogers, dünyadaki acı örneklerin önceden görülmesinin, erken tedbir alınmasında önemli bir etken olduğunu söyledi. 
Vaka sayısının bu kadar az olmasının bu tedbirler sayesinde olduğuna işaret eden Rogers, “Bundan sonra atılacak adımlarda kurallara harfiyen uyar ve bireyler olarak kendi sorumluluğumuzu yerine getirirsek başka dalga olmamasını veya hafif atlatılmasını sağlayabiliriz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473