banner564

138 milyon hazır

Kamu emeklisi 14 bin kişiye 104 milyon lira ödeyen Maliye Bakanlığı, yarın da sigorta emeklilerinin maaşlarını ödeyecek

138 milyon hazır
banner598

Çiğdem AYDIN 
   Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Coronavirüs’ün olumsuz etkilerine karşın maaş ödemelerinde herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.
   Diyalog’a konuşan Bakan Amcaoğlu, maliyenin kasasında ödemeler için yeterli paranın bulunduğunu belirtti.
   Kamu emeklisi 14 bin 11 kişiye 104 milyon tutarındaki maaş ödemesinin geçtiğimiz Cuma günü yapıldığını anlatan Amcaoğlu, yarın da 38 bin sigorta emeklisine 138 milyon lira ödeneceğini söyledi.  
   Amcaoğlu; 15 bin 724 memur, 2 bin 701 işçi ve Belediye katkı payları ve Toprak Ürünleri Kurumu 175 milyon lira ödeneceğini belirterek, bu ödemenin 4 Mayıs’ta yapılacağını vurguladı.  
   Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu “Bu kadar para maliyenin kasasında var mı? Eksilen miktar ne kadardır?eksilen miktarı nereden sağlayacaksınız?” şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:
   “Kasamızda olmasaydı ödeyemezdik bu para kasamızda vardır. Eksilen bir miktar bu ay için yoktur fakat olsaydı da gereken ne ise yapılırdı.” 
 Amcaoğlu “Devletin piyasaya borcu var mı? Ne kadar? Nasıl bir ödeme planı düşünülüyor” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
   “Devletin her ay ödemekle yükümlü olduğu reel sektör tarafı vardır şu anda borcumuz yok rutin ödemelerimizi yapıyoruz.  91 milyon TL iç piyasaya ilaç parası,  taşımacılık ücreti,  çiğ süt parası , temizlik çalışanları ödemeleri, hasta sevklerin bedelleri de dahil ödendi.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandas
vatandas - 4 yıl Önce

YAHU BU NASIL BIR DEVLET BIZ HALA DAHA 1500 TL BEKLERIZ ALALIM BASKALARI 2NCI MASSI ALIYOR BOYLE ADALAETSIZLIK BEN GORMEDIM

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474