banner564

‘Samimiyet yitirildi’

HP Genel Sekreteri Yenal Senin, hükümet ortaklarının yaşanan olaylar karşısında sessiz kaldığına dikkat çekti

‘Samimiyet yitirildi’
banner598

  Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, sırf koltukları korumak için hükümette kalınamayacağını belirterek, ortaya çıkan sorunlar nedeniyle yaşanan güven bunalımını aşmanın mümkün olamayacağını söyledi. 
Hükümet ortaklarının yaşanan olaylara sessiz kalmasını eleştiren Senin, “Samimiyet yitirildi, zaten koalisyonun kuruluş amacındaki hedeflere de ulaşmakta sorunlar yaşandı” diyerek partisinin hükümetten çekilme kararını savundu.
Serdar Denktaş’ın aile fertlerine verdiği arazilerin birden fazla olduğunu ifade eden Senin, bunlardan Başbakan’ın dahi bilgisi olmadığını ifade ederek bu konuda Tufan Erhürman’ın da açıklamalar yapması gerektiğine dikkat çekti. 
UBP ile koalisyon konusunun parti kurullarında alınacak kararla alakalı olduğunu anlatan Senin, Hüseyin Özgürgün ve Aytaç Çaluda isimlerine vurgu yaparak, onların görev alacağı bir modele kişisel olarak onay veremeyeceğini partisinin de benzer tutumu sergileyeceğini düşündüğünü ifade etti. 
Senin, Diyalog TV’de katıldığı Aytuğ Türkkan ile Detay programında çarpıcı açıklamalarda bulundu: 
“Bu güven bunalımını aşmak mümkün değildi”
Senin, 15 aylık sürede yaşanılan sıkıntılar olduğunu ve tümüne de Halkın Partisi’nin tepki verdiğini ancak son yaşanan arazi krizinde güven bunalımının en üst noktaya geldiğini belirterek şunları kaydetti: 
 “Kurulduğunda diğer parti başkanlarının da samimiyetle biz hükümeti kurduk dedikleri noktada biz bu samimiyet konusunu aştığımızı gördük. Özellikle gündeme gelen arazi konularında kabinenin başının bile haberi olmadığı olaylar ayyuka çıktı. Bakanlar Kurulu’nda ret verdiğimiz pozisyonda arkadan işlerin yapılması hükümetteki samimiyetin ortadan kalktığını bize gösterdi. HP’nin kuruluş felsefesine aykırı hareketler söz konusuydu ayrıca icraat noktasında halkın beklentilerini yerine getiremeyen bir nokta vardı. Son yaşananlarda HP sessiz kalamazdı, bu güven bunalımını aşmak mümkün değildi, biz de gereğini yaptık.” 
“Yenişehir arazisini de iade etmedi” 
Yenal Senin, Serdar Denktaş’ın ailesine verilen arazilerin bir değil iki adet olduğunu gördüklerini ayrıca büyük tartışmalara neden olan Yenişehir bölgesindeki arazinin de söylenenlerin tersine hala Denktaş’ın adına olduğunun görüldüğünü ekledi: 
“Bizden önceki hükümet döneminde bir arazi verildi, bizim dönemimizde de onayımız olmamasına rağmen bir arazi daha verildiğini gördük, sayının bir değil iki olduğunu öğrendik ve bir güven bunalımı daha yaşadık. Bundan Başbakan’ın da diğer kabine üyelerinin de haberi yoktu. Yenişehir bölgesinde kamuoyunda tartışmalara neden olan ve buradaki araziyi geri vereceğini söylemişti Sayın Denktaş ama gördük ki bu araziyle ilgili sözleşmenin 2019-8 Temmuz ayında tekrardan uzatıldığını gördük. Samimiyeti sorgulamamız gereken bir noktaydı. Bunlar yaşanırken biz hala o koltukta oturamazdık. Bu yaşanalar bize terstir.”

Mali konularda tutarsızlıklar yaşandı 
DP Başkanı Serdar Denktaş’ın “Biz Bakanlar Kurulu’ndan gayet uyumluyduk” sözlerini de eleştiren Senin, sözlerini şöyle sürdürdü: 
Maliye Bakanımız bir özel kişiden maaş ödemek için avans alırken de haberimiz yoktu. Buna da tepki koyduk. Zaman zaman uyum sağlandı ama biz sıkıntılı olduğumuz dönemlerde bunları çıkıp açıkladık. Özellikle 2018 Temmuzundan itibaren önümüze konan dosyada gördüklerimiz bu uyumun artık olamayacağını gösterdi. Mali konularda da tutarsızlıklar oldu. Verilen rakamlar bazı dönemler tutmamıştır. “Borçlanmaya gidilecek” dendi, karşı çıktık, sonra bize “gerek kalmadı, bulduk” dendi. Biz bunları o dönemlerde de çıkıp halka söyledik. Ben bunların rahatlığıyla konuşuyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473