banner564

Sanki Dikmen

Güngör köy’de, çöp ve molozların döküldüğü alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü, bölgede yaşanan çevre felaketi ise görenleri hayrete düşürdü

Sanki Dikmen
banner598
Nurettin ARAPSOY
Güngör köy’de dün, çöp ve molozların döküldüğü alanda çıkan yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Fakat yangının çıktığı bölgeye gelişi güzel atılmış çöp ve molozlar ülkede yaşanan çevre kirliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.  Güngör köy’de yangının çıktığı alan görenlere, Başkent Lefkoşa’nın yıllarca  koku ve pisliğiyle yaşamak zorunda kaldığı Dikmen Çöplüğünü anımsattı. Dün öğle saatlerinde çöple kaplı alandaki yangının ise neden çıktığı belirlenemedi. Aşırı sıcak havanın da etkisiyle büyüyen yangın sonucu bölgeyi kara dumanlar kaplarken yanan maddelerin neden olduğu dayanılmaz bir koku da bölgede etkili oldu. Yangını farkeden vatandaşların haber vermesiyle yangın alanına gelen İtfaiye ekipleri yangını daha da büyümeden söndürdü.

“Kendimiz sahip çıkmıyoruz”  
Diyalog’a konuşan bir bölge sakini, “yeşil ada diye tanımlanmasına karşın yıllardır  yaşanan Orman yangınlarıyla o özelliğini yitiren ülkemizde bir de kendi ellerimizle yok ettiğimiz çevre bu kötü tabloya eklenince ortaya çıkan görüntü aslında hiçbirimizin tasvip etmediği cinsten” dedi. Çevre konusu gündeme geldiği zaman yetkililerin mangalda kül bırakmadığını ifade eden aynı vatandaş,  “Güngör köy’de “Yaratılan” çöplük alanı ve buraya dökülen çöpler konusunda bugüne kadar kimsenin bir açıklama veya tedbir almaması ise düşündürücü” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473