banner564

Seçmenlere öneri

Refikoğlu, “Meydanları büyük yeşil alanları olan çocuk dostu şehirler hayal edip istemeliyiz” dedi

Seçmenlere öneri
banner598

 Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, yerel seçimlerde izinleri alınmamış kaçak inşaatlara izin veren, tarihi eserlere zarar verenlere destek olan, denizlerin kirlenmesine ses çıkarmayan, hayvan haklarına değer vermeyen, kent meydanları oluşmasını desteklemeyen belediye başkanları ve adaylarının desteklenmemesi önerisinde bulundu.

Refikoğlu, “Bizler seçmen olarak meydanları, büyük yeşil alanları olan, çocuk dostu şehirler hayal edip istemeliyiz. Tüm belediyelerimizi yönetmeye aday azalarından, belediye başkanlarına kadar bu vizyonu taşıyan adayların seçilmeleri için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı. 
Yazılı bir açıklama yaparak, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Refikoğlu, asfalt dökmek, kaldırım yapmak, işçi maaşı ödemek, kanalizasyon yapmak, temizlik yapmak gibi işlerin belediyelerin birinci öncelikli görevleri olduğunu, herhangi bir haber değeri taşımaması gerektiğini kaydetti. 
Refikoğlu, yerel seçimlerin belediyeler reformundan sonra yapılmasının daha sağlıklı olabileceğini düşündüklerini ancak bunun başarılamadığını söyleyerek, yüzölçümü ve nüfusa göre 28 belediyenin çok fazla olduğunu kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474