banner564

Şehitler anılacak

Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının 44. yıldönümü, Gazimağusa, Lefke ve Serdarlı’nın kurtuluşu dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek

Şehitler anılacak
banner598

 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci safhasında kurtarılan Gazimağusa, Serdarlı ve Lefke’nin kurtuluşu törenlerle kutlanacak. Muratağa-Sandallar ve Atlılar ile Taşkent Şehitleri anılacak.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri bugün saat 17.00’de anılacak. Saat 15.30’da Muratağa Camii’nde mevlit okutulacak.
Serdarlı’nın kurtuluşunun 44. yıldönümü kutlamaları da bugün 19.00’da Serdarlı Atatürk büstü önünde yer alacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında Şehit olan 15 kişi bugün saat 09.30’da Haspolat Şehitler Anıtı’nda düzenlenecek törenle anılacak. 
Gazimağusa’nın kurtuluşunun 44. yıldönümü dolayısıyla yarın, Zafer Anıtı önü ve İsmet İnönü Bulvarı’nda tören düzenlenecek.
Taşkent şehitleri yarın saat 18.00’de Taşkent Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.
Lefke’de şehitleri anma töreni, 16 Ağustos Perşembe günü saat 08.30’da Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alacak.
Lefke’nin kurtuluşu ise, saat 18.00’de Atatürk anıtı önünde düzenlenecek törenle kutlanacak.

Mesajlar yayınlandı
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, geçmişte yaşananlardan dersler çıkararak geleceği sağlam temeller üzerinde kurmak gerektiğini söyledi.
Dernek Genel Başkan Gürsel Benan, Muratağa, Atlılar, Sandallar ve Taşkent şehitlerinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Mutlu Barış Harekâtının başladığı 14 Ağustos 1974 tarihinde, Kıbrıs’ta Rumların gerçekleştirdiği ve tüm dünyanın seyretmekle yetindiği Muratağa, Atlılar, Sandallar ve Taşkent’te katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, 2’nci Mutlu Barış Harekatı’nın 44’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Töre, mesajında toplu katliam yerlerindeki anma etkinliklerinin devlet töreni düzeyinde olması gerektiğini kaydederek, “Sessiz sedasız yapılan etkinlikler devletimizin yanlışıdır. Düzeltilmesi şarttır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474