banner564

Sektör endişeli

Seyahat Acenteleri, gerekli önlemlerin alınmamasından dolayı Delta varyantının turizmi vuracağını belirtti

Sektör endişeli
banner598

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Covid-19 Delta varyantının turizm sektörünü de vuracağını belirtti. 
KITSAB’tan yapılan yazılı açıklamada, “Salgın sürecinin uzaması olasılığına karşı gerekli önlemlerin alınmaması, KKTC’nin Delta varyantına karşı da hazırlıksızlık yakalanmasına neden olmuş görünüyor” denildi.
Açıklamada, Delta varyantı nedeniyle artan önlemlerin faturasının turizm sektörüne kesileceği kaydedildi.
Bu gelişmelerden sonra, Temmuz ayı içinde yumuşaması beklenen seyahat kısıtlamalarının aynı şekilde sürdürülmesi ve hatta katılaştırılmasının beklendiği dile getirilen açıklama şöyle sürdü:
Covid-19 virüsünün ortaya çıktığı ilk günlerden beri, salgın sürecinin uzaması olasılığına karşı gerekli önlemlerin alınmaması, KKTC’nin Delta varyantına karşı da hazırlıksızlık yakalanmasına neden olmuş görünüyor. Sağlık Bakanı, Delta varyantını saptayacak cihazın alınmamış olmasından yakınırken günlük test sayısının 10 bin barajını aşamamış olması da endişelere neden olmaktadır. Salgının etkisini azalttığı günlerin bize kazandırdığı zamanı, sağlık servislerimizi güçlendirmek için kullanamadık; gerekli önlemleri almayarak halkı yine korku ile yaşamaya terk ettik. 
Hükümetimiz, salgının büyük ölçüde etkilediği işletmeleri de gelişmelerin akışına terk etmiş görünüyor. Açıkça görülüyor ki yeni virüs salgını, çalışmaya başlayamamış acenteleri ve çalışanlarını yok edecek ve hükümetimiz de bunu seyretmekle yetinecekti.
Salgın karşısında yaşadığımız çaresizliğin sorumlusu tam olarak hükümettir.
Hükümeti, bu aşamadan sonra bile olsa Covid-19 salgınını ciddiye almaya, harcamalarını salgına göre yeniden şekillendirmeye ve salgından birinci derece etkilenen kesimleri korumak için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Sağlık alanında yeterli önlemlerin alınmasının turizm sektörünün düşük tempoda da olsa çalışmasına olanak vererek toplumsal gelirlerin korunmasına yardımcı olacağının altını ise ayrıca çizmek isteriz.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474