banner564

Ses kaydı var

Birlikte eğlenmeye çıktığı genç kadına tecavüz ettiği ileri sürülen Mürsel Aydın hakkındaki soruşturma sürerken, yeni kanıtlar olduğu açıklandı

Ses kaydı var
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 21 yaşındaki E.G. isimli üniversite öğrencisi genç kadına tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklanan Mürsel Aydın hakkındaki soruşturma sürüyor. Eğlence yerine gideceklerini söyleyerek, E.G.’yi Lefke’den aldığı ve Lefkoşa’daki evinde tecavüz ettiği öne sürülen zanlı dün ek süre talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten Kıdemli Polis Memuru Hamza Tarman, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, tecavüzle ilgili ses kayıtları olduğunu ve bu kayıtların uzmanlar tarafından inceleneceğini açıkladı.

Eve gitmek istedi
Soruşturmayı yürüten polis memuru Hamza Tarman, zanlı Mürsel Aydın’nın 20 -21 Haziran tarihleri arasında meydana gelen “Cinsel tecavüz, zorla alı koyma ve ciddi darp” suçlarından gözaltına alındığını söyledi. Zanlının 1 yıldır Facebook üzerinden tanışmış olduğu 21 yaşındaki E.G.’yi, 20 Haziran 2018 tarihinde Lefke bölgesinden alarak Lefkoşa’ya geldiklerini ve öncelikle bir markette durup alkollü içecek aldıklarını kaydeden Tarman, zanlı ile kızın daha sonra Lefkoşa’da boş bir alanda durup alkol alıp sohbet ettiklerini mahkemeye aktardı. Tarman, bir süre sonra genç kızın eğlence yerine gitmeyeceklerse kendisini eve bırakmasını talep ettiğini, zanlının da önce evden geçip bir şeyler alması gerektiğini söylediğini belirtti. 

Çıkarken yakalandı
Zanlının eve geldikleri esnada araçtan inmek istemeyen genç kadını zorla indirip içeri götürdüğünü kaydeden polis, zanlının zorla alı koyduğu E.G.’ye tecavüz ettiğini mahkemeye aktardı. Polis, olayın 21 Haziran tarihinde bildirildiğini ve zanlının 22 Haziran tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk kararı alındığını, soruşturmanın sürdüğünü kaydeden polis, DNA örneklerinin Türkiye’ye gönderildiğini, alınacak ifadeler olduğunu ve ayrıca olayla ilgili ses kayıtları bulunduğunu açıklayarak, kayıtların uzmanlar tarafından inceleneceğini söyledi. Polis, 8 gün ek süre isterken mahkeme talebi kabul etti.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473