banner564

Sevenleri uğurladı

Gönyeli’ye uzun yıllar hizmet veren eski muhtarlardan Selçuk Amcaoğlu toprağa verildi

Sevenleri uğurladı
banner598

Gönyeli’ye 34 yıl boyunca hizmet veren ‘Efsane Muhtar’ Selçuk Amcaoğlu (89) dün son yolcuğuna uğurlandı. Gönyeli’deki evinde önceki gün yaşamını yitiren Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu’nun babası, eski mücahit ve mukavemetçilerden Selçuk Amcaoğlu için Gönyeli Spor Kulübü’nde tören düzenlendi. Törene Selçuk Amcaoğlu’nun  ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu, bazı siyasi isimler ve Gönyeli sakinleri katıldı. 
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, “Selçuk Amcaoğlu, Kıbrıs Türk halkının esenliği ve bu topraklarda var olabilmesi için mücadele etmiş bir halk insanıydı.” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Gönyeli’ye ve ülkeye uzun yıllar hizmet vermiş olan değerli insan Selçuk Amcaoğlu’nun vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve Gönyeli halkına başsağlığı diledi.

6 çocuk babası, 13 torun sahibiydi
Gönyeli Spor Kulübü’nde düzenlenen törenin ardından Selçuk Amcaoğlu’nun cenazesi saat 11.00’de Gönyeli Kabristanlığı’nda kılınan namaz sonrası toprağa verildi.  
Selçuk Amcaoğlu, 1937 yılında Gönyeli’de doğdu. Selçuk Amcaoğlu, eşi Fatma Amcaoğlu’nu dört yıl önce kaybetmişti. Altı çocuk ve 13 torun sahibi olan Selçuk eski bakanlardan Ali Çetin Amcaoğlu’nun ve 1974 şehitlerinden Hüseyin Amcaoğlu’nun ağabeyiydi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, 11:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Op Dr İlkan Ertuğ
Op Dr İlkan Ertuğ - 2 yıl Önce

Merhuma Tanrı’dan Rahmetler,Aile fertlerine de başsağlığı dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474