banner564

Şeytana uymuş

Tüm Kıbrıs “Ciğerimiz yandı” diye feryat ederken dün aynı bölgeye giderek yangın çıkarmaya çalışan Yusuf Sadrazam ihbar üzerine polis tarafından tutuklandı 

Şeytana uymuş
banner598

Suna ERDEN
Tepebaşı-Kalkanı arasında önceki gün meydana gelen orman yangınıyla ilgili soruşturma sürerken, dün öğle saatlerinde aynı bölgede yangın çıkarmaya çalışan Yusuf Sadrazam (30) isimli şahıs ihbar üzerine tutuklandı. Zanlının sorgusunda dün yangın çıkarmaya çalıştığını kabul ettiği ancak önceki gün meydana gelen orman yangını ile ilgisi olmadığını söylediği öne sürüldü. Zanlının ifadesinde “Şeytana uydum” dediği öğrenildi. 
   Elde edilen bilgilere göre; Yusuf Sadrazam, dün saat 11.00 sıralarında kullanımındaki araçla Tepebaşı ile Akdeniz köylerinin 4 ve 5’inci kilometreleri arasındaki yolda seyrederken, mangal yakısını ateşledikten sonra ormanlık alana attı. 
   Bu esnada olay yerinden aracıyla geçen bir vatandaş, Sadrazam’ın plakasını aldı. Aynı vatandaş önce polisi aradı, ardından tutuşan otları söndürerek, yangın çıkmasını önledi.
   İhbar üzerine evinde tespit edilerek gözaltına alınan Yusuf Sadrazam, sorgulanmak üzere polis karakoluna götürüldü.
   Zanlı önce suçlamaları kabul etmezken, daha sonra dün yangın çıkarmaya çalıştığını itiraf etti. İfadesinde “Herhangi bir amacım yoktu, şeytana uydum” dediği öğrenilen zanlı önceki gün Tepebaşı ile Kalkanlı arasında çıkan orman yangınıyla ilgisi olmadığını öne sürdü. Zanlının aracında yapılan aramada ise ateş yakmakta kullanılan malzemeler bulundu. 

KIB-TEK teknisyeni

Polisin sorgusu ve soruşturması sürerken,  önceki gün çıkan ve onlarca ağacın küle döndüğü yangınla ilgili ilk tespitler de yapıldı. 
Polisin ve itfaiyenin ortak çalışması sonucu yangının elektrik tellerinden dolayı çıkmış olabileceğine dair rapor hazırlandı.
Ancak Yusuf Sadrazam’ın KIB-TEK’te teknisyen olarak çalışıyor olması akıllara bazı soru işaretleri getirdi.
Zanlının elektrik ile ilgili düzenek hazırlayarak yangın çıkarmış olma ihtimali üzerinde de durulurken, sorgusunun sürdüğü öğrenildi.
Bu arada zanlının önceki gün yangınla ilgili sosyal medya paylaşımları da dikkat çekti. Yangının ilk çıkış anından olay yerinde olan zanlının çektiği videolarda, söndürme çalışmalarına katıldığı görüldü.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ercan
Ercan - 4 yıl Önce

Laza benziyor uyruk nereli? Sinir disi edin kibrisliysa hapis

Amaç ne
Amaç ne - 4 yıl Önce

Korona virüs kuşlar ve memeli canlılardan insana insanda onlara geçer. Bunu engellemek için nasıl Avusturya ormanları yaktıysa Kıbrısda yakar soylemez. Hesaplarına bakın kım para yatırmıs ya da arastırın mali durumunu mulkunu bulursunuz. Allsancak da gayrı tabı olumler her hafta devam edıyor.

Altan
Altan - 4 yıl Önce

Meydanda direğe bağlanıp canlı canlı yakılmalı

mehmet ilker
mehmet ilker - 4 yıl Önce

Ula pislikleri beyninde yuvalatmaSeytan varsa sensin

Mehmet Ali Batmazol
Mehmet Ali Batmazol - 4 yıl Önce

Muhakkak birilerinden para alma ihtimali yüksek. Bu arkadaş ın tüm malına el koyup tc bildirip sınırdışı edicen. Tc de onu tecavüzcüler koğuşuna koyacak.

Karaman
Karaman - 4 yıl Önce

Direk kazığa oturtacaksin bu pezoyu havada bir oksijen varsa o agaclarin sayesinde var şerefsiz ağacın sana ne zararı var asırların ağaçlarını asırların emeğini bur anda çöpe atiyorsun vatan haini sizin gibilerin yüzüne kıbrıs türk halkı bizlere düşman oluyor

Karaman
Karaman - 4 yıl Önce

Direk kazığa oturtacaksin bu pezoyu havada bir oksijen varsa o agaclarin sayesinde var şerefsiz ağacın sana ne zararı var asırların ağaçlarını asırların emeğini bur anda çöpe atiyorsun vatan haini sizin gibilerin yüzüne kıbrıs türk halkı bizlere düşman oluyor

Karaman
Karaman - 4 yıl Önce

Direk kazığa oturtacaksin bu pezoyu havada bir oksijen varsa o agaclarin sayesinde var şerefsiz ağacın sana ne zararı var asırların ağaçlarını asırların emeğini bir anda çöpe atiyorsun vatan haini sizin gibilerin yüzüne kıbrıs türk halkı bizlere düşman oluyor


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473