banner564

Sıkı kontrol şart

Ülkedeki hayvanlarda herhangi bir salgın hastalık olmadığını belirten Naimoğulları Türkiye’den getirilecek etler konusunda da uyardı

Sıkı kontrol şart
banner598

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkedeki hayvanlarda herhangi bir salgın hastalık olmadığını belirterek, “Bu ülkede en kaliteli etler üretilmektedir” dedi.
Mustafa Naimoğulları, Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamada hayvanlarda salgın hastalık olduğu yönündeki iddialarla ilgili, “Bizim ülkemizdeki hayvanlarda herhangi bir salgın hastalık yok” dedi.
Naimoğulları, insan hayatını ve hayvanların sağlığını zarara sokacak bir durumun olmadığına değinerek, “Bu ülkede en kaliteli etler üretilmektedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Güney Kıbrıs’ta bazı hayvanlarda salgın olduğu yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Naimoğulları, “Türkiye’den nitelikli et getirilecekse, sıkı bir tedbir alınması gerekiyor” diye konuştu.
Naimoğulları, Türkiye’deki bazı hayvan pazarlarının ‘salgın hastalık’ gerekçesiyle kapatıldığına işaret ederek, “Ülkeye gelen nitelikli etler kapsamlı bir kontrolden geçmelidir” açıklamasında bulundu.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, gelen etlerin kontrolleri sonrasına gerekirse Türkiye’den et alımının durdurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 1 yıl Önce

Türkiyeden et gelmesinde , etin kg nı 400 den degil, 900 den satın bize iyi olur....

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474