banner564

Şimdi yandı

Dinini değiştirdiği gerekçesiyle ülkesinde 16 yıl hapis istemiyle yargılanan İran uyruklu genç KKTC’de ortaya çıktı

Şimdi yandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İslam dininden çıkarak Hristiyanlığa geçen ve ülkesi İran’da 16 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Siha Esmailpoor Rodsari isimli genç kurtuluşu Kıbrıs adasına kaçmakta buldu.
Sahte pasaport ile Girne Limanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan Rodsari, aynı pasaportla Akyar’dan güneye de geçti. 
Güney Kıbrıs’ı beğenmeyen ve bundan sonraki hayatını KKTC’de geçirmek hayali ile tekrar yola koyulan Rodsari’nin umutları Beyarmudu Sınır Kapısı’nda sona erdi. KKTC polisi tarafından yakalanan zanlı dün Mağusa’da mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Oldukça üzgün olduğu gözlemlenen zanlı, ülkesine iade edilmek istemediğini söyledi. 

Güneye gitti, geri gelirken yakalandı
Polisin mahkemede verdiği şahadete göre sahte passaport ile Girne Limanı’ndan KKTC’ye giren İran uyruklu genç zanlı, önceki gün aynı passaport ile Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçti. Aynı gün Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye geçmek isteyen zanlı, muhaceret görevlisinin dikkati üzerine yakalandı.

Dinini değiştirdi mahkemelik oldu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, zanlının 12 Aralık 2016 tarihinde, Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan başkasının adına düzenlenmiş olan sahte passaport ile KKTC’ye giriş yapmak istediği sırada yakalandığını söyledi. 
Türe, zanlıdan elde edilen soruşturmada, ülkesinde dinini değiştirdiği gerekçesi ile 16 yıl hapis istemi ile yargılandığını ve bu yüzden sahtelenmiş olan pasaport ve kimlik ile ülkesini terk ettiğini belirlediklerini anlattı.
Türe, zanlının ülkemize 7 Aralık 2016 tarihinde Girne Limanı’ndan girdiğinin ve aynı pasaport ile 12 Aralık 2016 tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçtiğini tespit ettiklerini söyledi. Türe, zanlının yine 12 Aralık 2016 tarihinde aynı pasaport ile Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan ülkemize giriş yapmak üzereyken yakalandığını ifade etti.

Cuma’ya kadar içerde
Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Türe, mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473