banner564

Sistem şart

Cevher Cem Süzel, eczacıların yaşamakta olduğu sorunları Meclis Başkanı Siber’e aktardı

 Sistem şart
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber dün, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği yeni yönetimini kabul etti. Kabulde, Eczacılar Birliği Başkanı Cevher Cem Süzel, eczacıların yaşamakta olduğu sorunları dile getirerek, sağlık yasalarının bir an önce yasalaşması ile kendilerinin yüz yüze kaldığı birçok sorunun da sistem içinde çözüleceğini kaydetti.
Meclis Başkanı Sibel Siber de, bir hekim olarak ülke sağlığında yaşanan sorunları çok iyi bildiğini ve yapılması gerekenin, sağlığı bir sisteme oturtmak olduğunu belirtti.
Siber, “Sistemsizliğin yarattığı anomalileri yamalama ile çözmeye kalktığınızda, mutlaka bir yerde başka anomali ortaya çıkar. Yıllarca sağlık, bu şekilde sürdürülmeye çalışıldı ama bugün geldiğimiz nokta artık daha fazla bekleme lüksümüz olmadığını göstermektedir. Sağlık hizmeti verecek insan kaynaklarımız yeterli, eksik olan sistemdir. Eczacılık mesleği insan sağlığında çok önemli bir yer tutmaktadır. Oluşturulacak sağlık sistemi içinde özellikle sosyal güvenliğin önemi büyüktür, bu şekilde kayıt ve denetim çok rahatlıkla sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474