banner564

Siyasiler uyarılacak

Kuğulu Park’tan Meclis’e yürünerek trafik kazalarına “yeter” denilecek

Siyasiler uyarılacak
banner598

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği, tüm siyasileri acilen göreve çağırmak ve trafikte bilinen çözümlerin devreye konmasını sağlamak amacıyla yarın eylem düzenliyor.

Kuğulu Parkta saat 11.00’de toplanıp Meclis ve Dereboyuna yürünerek trafikte meydana gelen kaza ve ölümlere “Yeter” denilecek.

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği dün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nda basın toplantısı düzenleyerek, halktan ve tüm Sivil Toplum Örgütlerinden destek istedi.

Derneğin düzenleyeceği eyleme destek veren Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de basın toplantısında birer konuşma yaptı.

Eyleme ayrıca, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) da destek verdiği açıklandı.

 

Sevay: Ölüm ve saktlıklar kader olmamalı

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği Başkanı Hüseyin Sevay konuşmasında, trafikte ölüm ve ebedi sakatlıkların Padişahbet kader olmadığını vurgulayarak, “Yetkililerimiz yıllardır bilimi göz ardı ederek çözüm getirdiklerini iddia etmelerine rağmen,bugün yüzleşmek zorunda olduğumuz vahim ötesi trafik tablomuz bize bilinçten uzak davranıldığını, bilgisizliğin arkasına saklanıldığını, bilinçli insanımızın engellendiğini ve böylelikle de ciddi hiçbir ilerleme kaydedilmediğini göstermektedir” dedi.

 

Her yıl ortalama 40 insan ölüyor

Sadece son beş yılda ortalama 40 insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Sevay, “Artık hep birlikte "Yeter!" demeliyiz. Dolayısıyla, halkımızın tüm kesimlerini ve halkımıza hizmet etmekle yükümlü tüm siyasilerimizi göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Trafiğin herkesin en çok paylaştığı alan olduğunu kaydeden Sevay, trafik sorunlarını sahiplenmesi gerekenlerin yine vatandaşlar olması gerektiğini belirtti.

Trafikte çözümlerin, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de eğitim, denetim ve mühendislik temellerine bağlı ve bilimin ışığında uygulanması gerektiğini dile getiren Sevay, “Sorunları biz sahipleneceğiz, çözümleri ise yine bizim ülkemizin bilgi ve bilinç sahibi insanları tasarlayacak, bizler de hep birlikte o çözümleri hayata geçireceğiz ve yaşatacağız” dedi.

Trafikte esas sorunun hız olduğunu da sözlerine ekleyen Sevay, şu anki hükümetten ise hayal kırıklığına uğradıklarını kaydetti.

 

Kaptan: Artık yas tutmak istemiyoruz

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, artık genç fidanları kaybederek yas tutmak istemediklerini belirterek, ülke yöneticilerini eleştirdi.

Yöneticilerin para tuzağı dernekleri denetim altına alması gerektiğini söyleyen Kaptan, siyasileri son kez uyardıklarını kaydederek, tüm halkı eylem yürüyüşüne katılmaya davet etti.

 

Elcil: Okullarla birlikte katılacağız

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, eyleme Lefkoşa’daki okullarla birlikte katılacaklarını dile getirerek, eylemin temel amacının trafikte farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti.

Trafikte önlem alınması gerektiğini söyleyen Elcil, trafikte sırasıyla eğitim, altyapı ve denetimin uygulanmasının şart olduğunu belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473