banner564

Son Kale Kıb-Tek

El-Sen, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi, hükümete mesaj gönderdi

Son Kale Kıb-Tek
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile “AKSA’ya yeni imtiyaz verilmeye çalışıldığı” gerekçesiyle Meclis önünde eylem yaptı. El-Sen, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülmesi beklenen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın geri çekilmemesi ve Kıb-Tek’e yeni santral yatırımları için ihaleye çıkılmaması halinde süresiz grev dahil yasal her türlü eylemi hayata geçireceği uyarısında bulundu.
Dün tüm bölgelerde uyarı grevi yapan El-Sen yetkilileri ve üyeleri, saat 09.00’da Kıb-Tek Merkez binası önünde toplanarak Meclis önüne yürüdü. El-Sen üyeleri Meclis önünde “Alım garantili anlaşmalara hayır” yazılı pankart açtı; “Bu kurumu size yedirmeyiz”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, kurumumuza sahip çıkıyoruz”, “Arıklı elini yakamızdan çek”, "Kıb-Tek özelleştirilemez”, “Son kale Kıb-Tek, yaşatma savaşımız bitmeyecek”, “Evine dön AKSA", “Sattırmayacağız” yazılı dövizler taşıdı.
Bazı CTP milletvekilleri ile Sendikal Platform yetkililerinin de destek verdiği eylemde, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Aslan Bıçaklı, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan konuşma yaptı, El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu basın bildirisini okudu. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 1 yıl Önce

Aksa evine dönerse, her akşam yemeginizi mum ışığında yersiniz!!!!! ' son kale'ymiş komiksiniz gercekten...

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473