banner564

Sağlık Bakanlığı: "Paramız yok"

Sağlık Bakanlığı, 4 yıldan beri depoda bekletilen tarihi geçmiş ilaçları Haspolat’a götürüp imha etmek için elçilikten yardım talep etti

Sağlık Bakanlığı: "Paramız yok"
banner598

Esengül AYKAÇ

Diyalog’un gündeme getirdiği ve halk sağlığı açısından büyük tehlike arz eden tarihi geçmiş ilaçların, atıl durumdaki bakanlık deposundan, Haspolat’a götürüp imha etmek için Türkiye elçiliği ve Kalkınma ve İşbirliği Ofisi’nden mali yardım talep edildiği ortaya çıktı.
Sağlık Bakanlığı Müdürü Ergin Tertemiz, depoda bekletilen ve tarihi geçmiş ilaçların imhası için kaynak aktarımı beklendiğini söyledi. Gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Tertemiz, bir haftalık süre içinde sonuç beklediklerini kaydetti.
Elçilik ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve İşbirliği Ofisi’nden  (KEİ)’nden ilaçların imhası için kaynak aktarımı beklendiğini kaydeden Tertemiz,  “TC Elçiliği ile konu hakkında yazışmalar yapıldı. Bir hafta içerisinde yazışmaların tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. Tertemiz aynı zamanda Elçilik ve KEİ’den aktarılacak kaynak ile Devlet Laboratuvarı’nın tamirinin de yapılacağını söyledi. 

Kapıyı birileri kırmış olabilir
İlaçların bulunduğu deponun kapılarının açık ve ilaçların merdivenlere kadar taşmış olması, isteyen herkesin bu ilaçlara kolaylıkla ulaşmasının halk sağlığı açısından tehlike yaratırken, Tertemiz durumun farkında olmadıklarını söyledi. Tertemiz, şu açıklamada bulundu: 
“Kapıların açık olduğunu bilmiyordum. Devlet Laboratuvarı’nı arayıp konu hakkında bilgi alacağım. Kapıların kapalı olması gerekiyor. Kapıyı birisi kırmış olabilir.”

Yakılarak imha edilecek
Tertemiz, “Oradaki ilaçlar imha edilecek. TC Elçiliği ile konu hakkında yazışmalar yapıldı. Bir hafta içerisinde yazışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. İmha işlemini sadece tek bir firma yapıyor. Bu firma da Gürdağ İşletmeleri’dir. Laboratuvarda bulunan ilaçlar AB tarafından desteklenen Haspolat’taki tesiste bin 200 derecede yakılarak imha edilecek” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
niyazi  hasan AUSTRALIA
niyazi hasan AUSTRALIA - 1 yıl Önce

KKTC WILL ALWAYS HAVE DUMB PEOPLE TO LOOK AFTER KKTC COMMUNITY AMIN YAZIK

SONER SABRÌLER
SONER SABRÌLER - 1 yıl Önce

SAĞLIK BAKANLIĞININ MÜDÜRÜN VE ÇALIŞANLARIN O İLÂÇ VE HAPLARDAN YADA TÜMÜNDRN HABWELERİ BİLE YOK
ONLARIN İLGİ ALANI BANKAYA TELEFON EDİP SW MAAŞININ YATIP YATIPMADIĞİNİ ÖĞRENMEKTİR

Ck
Ck - 1 yıl Önce

Paranız mı yok???? Bizim çok var paramız (11.800 tl) borç verebiliriz. Helal paradır yani. 1 ay eş...ek gibi çalışıp aldıgımız para!!! Alın teri.

Gülderen Garip
Gülderen Garip - 1 yıl Önce

Her hafta kullandığım kurulu olan iğneyi getirmezler,dışarıdan al aylaar sonra ödeyeceğiz derler.Eczacının yazdığı faturada kuruş hatasını bahane edip 787 TL.mi geri ödemediler.Kamyon dolusu ilaç çöpe gidiyor.Hakkım helal değildir????????‍♀️

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474