banner564

Tahrik ediyorlar

Rum tarafı, bizleri masada oyalarken, Güzelyurt’un anahtarını Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos’a verdi

Tahrik ediyorlar
banner598
Kıbrıs Rum liderliği, Türk tarafını görüşme masasında tutarak dünya kamuoyuna karşı olumlu mesajlar verirken, diğer yandan yaratılan iyi ortamı dinamitlemeye  çalışıyor.
   KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, henüz toprak konusunun görüşülmediği söylerken, Rum tarafı ‘çanmtada keklik’ olarak gördüğü Güzelyurt’un (Omorfo) anahtarını Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’a verdi.
    Günübirlik ziyaret için adaya gelen Pavlopulos’ sözde ‘Omorfo’ (Güzelyurt) Belediyesi Başkanı Haralambos Pittas tarafından hem kentin ‘altın anahtarı’, hem de Fahri Omorfo vatandaşlığı verildi.
   Törende yaptığı konuşmada, “AB normlarını çiğneyen bir çözümün akla uygun olmadığını ve Kıbrıs sorununun çözümü durumunda Kıbrıs devleti olarak kabul edebilecekleri en fazla şeyin bir federasyon şekli olabileceğini” belirten Pavlopulos “konfederal bir devletin AB’den gelecek yükümlülükleri sağlamasının mümkün olamayacağını” iddia etti.
   Pavlopulos, “En fazla olacağı, iki kesimin yeniden yaratmasıyla değil yeniden birleşmesiyle meydana gelecek federal bir devlettir” şeklinde konuştu.
   Pavlopulos ayrıca, garantileri “çağ dışı” ifadesiyle nitelendirirken, sözde “Omorfo” fahri vatandaşlığı konusunda ise “onur duyduğunu” belirtti.
   Habere göre, Sözde “Omorfo” Belediye Başkanı Haralambus Pittas ise şehrin anahtarını teslim ederken yaptığı konuşmada Pavlopulos ve Yunan halkına Güney Kıbrıs’a verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474