banner564

Tedbirler ele alındı

Bakan Dürüst, üniversite yöneticileriyle ülkedeki yükseköğretimin geleceği ve sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu

Tedbirler ele alındı
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, üniversite rektör ve temsilcileriyle dün bir toplantı gerçekleştirdi.
Bakanlıkta yer alan toplantıya, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, İTÜ KKTC, Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Lefkoşa İngiliz Üniversitesi (BUN), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Girne Üniversitesi (GÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden (KAÜ) rektör ve temsilciler katıldı.
Kemal Dürüst, toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, üniversite rektör ve temsilcileriyle toplantının iki ana gündem maddesi olacağını söyledi.
Toplantının gündeminde ülkedeki üniversitelerin önemli çıkış ve atılımlarını ileri taşımak, ekim ayına yönelik ciddi tedbirler almak, artan öğrenci akışı yanında, öğrenci profilinin kalitesinin nasıl arttırılacağı konularının olduğunu ifade eden Dürüst, ayrıca öğrenci akışıyla yaşanacak toplumsal sorunların engellenmesi konusunda alınabilecek tedbirlerin de yer aldığını anlattı.

Güzelyurt’a açılacak üniversite…
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülkedeki üniversitelerin Türkiye’de tanıtımı amacıyla bir etkinlik düzenlenmesi konusunda bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Dürüst, toplantıda ayrıca bu konun da rektör ve temsilcilerle görüşüleceğini ve etkinliğe verilecek ismin birlikte belirleneceğini kaydetti.
Bakan Dürüst, bir gazetecinin sorusu üzerine, Güzelyurt’a yeni bir üniversite yapılması konusunda izin verildiğini, hatta bu iznin kendisi tarafından verildiğini söyledi.
Dürüst, bu iznin Güzelyurt’taki yaşama katkı sağlaması amacıyla verildiğine işaret ederek, bir üniversite izninin de İskele bölgesine verilmesini arzuladıklarını kaydetti.

Bakanlıkta, AÖA da konuşuldu
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) geliştirilmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşturulması amacıyla, AÖA yöneticileriyle eğitim sendikaları Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta yapılan toplantıya AÖA Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yaratan, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil katıldı. 
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk eğitim sisteminin var oluşundan bu güne kadar, okul öncesi eğitimden ilköğretime kadar, çok değerli eğitimcilerin, eğitim gördükleri AÖA’nin kurumsal yapısının, ilgili tüm kesimlerin katılımıyla ele aldığı, çok verimli bir toplantının gerçekleştirildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak, AÖA’ne sahip çıkma vizyonlarının her zaman için var olduğunu dile getiren Dürüst, yapılan bu geniş katılımlı toplantının ardından, AÖA’nin sürdürülebilir, profesyonel ve kurumsal yapıya kavuşturulması adına olumlu ve güzel bir adım olduğunun altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473