banner564

“Tepkinin geçmesi bekleniyor”

HP Genel Sekreteri Atakan, hükümetin arazi tahsisi konusunda iptal kararı aldığı bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti

“Tepkinin geçmesi bekleniyor”
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Tolga Atakan, gündemde bulunan arazi tahsisleri konusunda hükümetin iptal kararı aldığı bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını, ortada bir karar olmadığını söyledi. 
Atakan yaptığı yazılı açıklamada, “ülkede yaşanan genel sıkıntının sadece sistemden değil yönetimde yer alan kişilerin pervasızlık içerisinde, peşkeşe dayanan siyasal bir eylemlilik içinde olması sıkıntısıdır” iddiasında bulundu.
İleri sürdükleri “arazi peşkeşi” konusunu yargıya taşıyacaklarını söyleyen Atakan, “hiç kimse halkımıza ait olan toplumsal varlıklarımızı kendi şahsi çıkarları için kullanamaz, buna müsaade etmeyeceğiz. Halkımızın çıkarlarının korunmasının takipçisi olacağız” dedi. 
200 dönümlük arazi tahsisinin Bakanlar Kurulu eliyle özel bir şirkete devredilmesinin devamında Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bulunan eski hastane binasının da arada kaynadığını öğrendiklerini ifade eden Atakan, kamuoyu bilgilendirilmesi yapılmayan bu gibi adımların halk nezdinde ciddi tepki doğurduğunu kaydetti. 
İlgili Bakanlar Kurulu kararının geri alındığı bilgisinin gündeme geldiğini, ancak bu yönde herhangi bir kararın imzalandığını göremediklerini vurgulayan Atakan, şöyle devam etti: 
“Oluşan toplumsal tepki sonrası apar topar "karar iptal edildi" haberleri yayılmasına rağmen bu yönde bir bakanlar kurulu kararı alınmamış olması geçmiş hükümet icraatlarını hatırlatıyor ister istemez. "İptal edilmedi ama uygulanmayacak" denilerek bir kenara park edip tepki geçmesini bekleme gayreti izliyoruz. Mevcut hükümetin eski vukuatları düşünüldüğünde bu bilginin gerçekleri yansıtmadığı ve güven vermediği düşüncesindeyiz. Mevcut tepki yatışınca yine el altından istediklerini yapabileceklerini düşünenler yanılıyor, Halkın Partisi halkı adına her adımı takip edip gerektiği noktada hesap sormaya kararlı.”

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473