banner564

Tilki: Zan altında bırakıldık

Kamuoyunun ehliyet sınavları ve şoför okullarıyla ilgili ‘Yalan ve yanlış’ bilgilerle yanıltıldığı savunuldu

Tilki: Zan altında bırakıldık
banner598

Afet İLBAN
KKTC Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği, Ehliyet Müfettişliği önünde basın açıklaması yaparak, kamuoyunun ehliyet sınavları ve şoför okullarıyla ilgili “yalan ve yanlış” bilgilerle yanıltıldığını savundu.
Birlik, şoför okullarının sorunlarıyla ilgili tek temsiliyet hakkının Bağımsız Şoför Okulları Birliği’nde olduğunu kaydetti.
Basın açıklamasında ilk sözü Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Başkanı Emirzade Tilki aldı. Bazı iddialar nedeniyle zan altında bırakıldıklarını dile getiren Tilki, zor durumda kaldıklarını ifade etti.
Sosyal medyada yer alan müfettişler hakkındaki iddiaların bir kısmının geri çekildiğini söyleyen Tilki, bu nedenle basın açıklaması yapma kararı aldıklarını kaydetti.
Ardından Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği üyesi Seyhun Bıkmaz hazırlanan basın açıklamasını okudu.
Geçen hafta kamuoyunun ehliyet sınavları ve şoför okullarıyla ilgili olarak “yalan ve yanlış” bilgilerle yanıltıldığı belirtilen açıklamada, “Şoför okulu ve şoför okulları birlik yöneticisi sıfatı olmayan ve sektörü temsil etmeyen bir kişinin” Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’na ziyaretlerde bulunduğu savunuldu.
Şoför okullarının sorunlarını çözmek için Ulaştırma Bakanı ve/veya Başbakan’ın ve/veya müsteşarlarının katıldığı bir toplantı olmadığı kaydedilen açıklamada, Birlik Başkanı Emirzade Tilki’nin şoför okullarını temsilen katıldığı resmi olmayan, sadece fikir ve temennilerin konuşulduğu bir görüşmenin Trafik Dairesi’nde yapıldığı ifade edildi. Görüşmede, uzlaşı çıkmadığı, derin fikir ayrılıkları ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, bu nedenle yazılı ortak bir açıklama metni ortaya çıkmadığı kaydedildi.
Pandemi sürecinde biriken ehliyet sınavlarının manuel randevu sistemiyle yapılması konusunda uzlaşıldığının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, birliğin elinde 40 tane şoför okulunun manuel randevu sistemine “hayır” dediği imzalar mevcut olduğu belirtildi.
Açıklamada, manuel randevu sisteminde, şoför okullarına eşit sınav sayısı verilmeyip, okulun büyüklüğüne bakılarak, hak edişe göre sınav verilmesi konusunda da uzlaşı olmadığı kaydedildi.
Açıklamada, yeni şoför okulu izinlerinin zorlaştırılması ve gümrüksüz araç konusunun, Birlik Başkanı Emirzade Tilki’nin katıldığı Trafik Dairesi’nde yer alan özel görüşmede konuşulduğu ancak üzerinde anlaşılmadığı belirtildi.

“Son çaremiz eylem olacak”
Basın açıklaması sonrasında, “Bundan sonraki yol haritasının ne olacağı sorusunu” da yanıtlayan Birlik Başkanı Tilki, Başbakan’dan randevu alarak, görüşme yapacaklarını belirtti. Eylem yapma niyetinde olmadıklarını dile getiren Tilki, pandemi nedeniyle zor günler yaşadıklarını ve daha önce Meclis önünde yaptıkları eylemde kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmediğini savundu. Tilki, “Son çaremiz eylem olacak ve sınav koymayacağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473