banner564

‘Toprağı götüremem’

Beyarmudu Belediye Başkanı Edip, Türkmenköy İmar Planı’na ilişkin eleştirileri yanıtladı 

‘Toprağı götüremem’
banner598

   Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol’un, bölge için hazırlanan İmar Planı’na ilişkin eleştirilerini yanıtlayan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip “Ayşe Hanım kuşku duymasın, biz köylüyü düşünüyoruz, ona göre adımlar atıyoruz” dedi.

Türkmenköy’ün imarı için gelişim bölgelerinin büyütüldüğünü anlatan Edip, yapılan imar planında tüm kesimlerin muhtar da dahil olmak üzere gelen tüm görüşlerin dikkate alınarak şekillendiğini söyledi. 
Küçük Esnaf Sanayi Sitesi için öngörülen yerin zeminindeki sıkıntı nedeniyle İncirli köyüne taşındığını belirten Edip, köylüye ait olan toprağa belediyenin talip olmadığını da ifade etti. 
Diyalog gazetesinde dün “kabul etmeyiz” başlığıyla yayınlanan haberde Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol, köyleri için hazırlanan imar planını kabul etmedikleri açıklayarak, imar planıyla ilgili yapılan son toplantıya davet edilmemesini de protesto etmişti. 
   Türkmenköy’ün bağlı olduğu Beyarmudu Belediyesi’nin Başkanı İlker Edip, imar planının 2015’ten beri devam eden bir süreç olduğunu anımsatarak 2017 yılında dönemin bakanı tarafından alınan karar ile çalışmaların durdurulduğunu anımsattı. Edip sözlerini şöyle sürdürdü: 
  “İmar planı şimdi yeniden gündeme geldi… Ayşe Korol kendisinin son toplantıya davet edilmediğinden şikâyet etti ama 2 yıldır bu konu sürekli yapılan toplantılarda ele alınıyor ve muhtar da tüm toplantılara davet edildi. Halka açık da toplantılar yapıldı. İlgili muhtarlar, odalar, dairelerden görüş istendi. Görüşler de verildi. Muhtarların talepleri, odaların talepleri oldu. Hepsi değerlendirildi ve bu görüşler doğrultusunda planda iyileştirmeler yapıldı.”

Muhtara güvence verdi

   “Toprakların altında tekerlek yoktur, alıp götüremem diyerek” esprili bir şekilde Muhtar Korol’un ‘muhtarlık topraklarının Belediyeye aktarıldığı’ iddiasını yanıtlayan Başkan Edip, bölgenin kalkınması için uğraş verdiklerine dikkat çekti. 
   Edip, şöyle devam etti:
“Muhtarlığa verilen araziyi talep etmişim ama öyle bir talebim yok, hiç olmadı… Orası güya piknik alanı ama fuhuş yuvası oldu. Biz oraya bir büfe yapalım ki korumaya alınsın dedik sadece. Muhtarın şikayet ettiği Mesarya Sosyal Tesislerinin yanındaki alan sosyal konut arazisi oldu. Ayrıca Küçük Esnaf Sanayi Sitesi için ayrılan bölge zemininde sorun olduğunu için İncirli köyüne taşındı yeni imar planında. Özetle Türkmenköy’deki imar gelişme sınırı büyütüldü… Bu yapılanlar da zaten muhtarın istedikleridir ve yeni planda da vardır. Bir de muhtarımız 450 imza topladığını söyledi ama bize ulaşan herhangi bir imza da yoktur.”
Muhtarların son toplantıya çağrılmamasının nedeninin de son toplantının Birleşik Kurul olarak adlandırılan komite toplantısı olduğunu söyleyen Başkan Edip,  “Bu kurulda sadece Kaymakamlık, belediye ve şehir planlama dairesi yetkilerinden oluşuyor” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473