banner564

Turizme bayram darbesi

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, Türkiye’den gelecek yolcular için 7 gün karantina önerdi

Turizme bayram darbesi
banner598

 Salgın nedeniyle uzun süren bir kapalılık dönemi geçiren turizm sektörü yaralarını saramamışken, bir darbe daha aldı. Sektörün bir nebze canlanması için dört gözle Kurban Bayramı’nı bekleyen turizmcileri üzen bir karar alındı. 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan ve yasayla desteklenen Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren, Türkiye'den gelecek yolculara 7 gün karantina uygulanması yönünde tavsiye kararı aldı.
Sağlık bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür, başkanlığındaki Kurulun işleyişi gereği, salgınla ilgili alınan kararlarda tek yetkili. Ancak, alınan kararın, Sağlık bakanı Ali Pilli tarafından Bakanlar Kurulu'na götürülmesi ve orada onaylanması gerekiyor.
Kısa vadede Türkiye'den gelen çok sayıda hasta çıkması ve hastanenin tıkanması, hastane servislerle bakanlık arasında başlayan gerilim alınan kararda etkili oldu.
Bu artış hızı ile hastane alt yapısının baş etmesinin mümkün olmadığı noktasında uzlaşan komite üyeleri, sefer sayısının artırılması ile birlikte vaka sayılarının da artacağı öngörüsü ile İngiltere'den gelen vatandaşlara uygulanan 7 gün karantina sisteminin Türkiye'den gelecek yolculara da uygulanması kararı alındı.

Onaya sunulacak
Kararın yürürlüğe girmesi için, Bakanlar Kurulu'nda onaylanması gerekiyor. Sağlıkla ilgili karar yetkisinin devredildiği Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin aldığı kararın uygulamaya girmesi bekleniyor. İlgili kurulda, müsteşar ile birlikte, bakanlık müdürleri, göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanları, hemşire ve başhekimler bulunuyor. Daha önce de benzer bir kararın tartışıldığı ancak vaka sayısının az olması nedeniyle sürecin izlendiği, artan vaka sayısı nedeniyle bu noktaya gelindiği belirtildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
O.TUNA YAZICIOGLU
O.TUNA YAZICIOGLU - 4 yıl Önce

KKTC Ic Kamuoyu, tarihinin hic bir doneminda ( galiba ), kendi kendine bu kadar buyuk zarar vermemisti..2 PCR Testi zaten cok cok eziyetli iken ve bir cok insan sadece bu nedenle KKTC'ye gelmiyor iken, Almanya bile tek PCR Testi ile insanlari 14 gunluk karantinadan muaf tutar iken, bu eziyetli 2 PCR Testi uzerine simdi bir de sacma-sapan bir 7 gunluk karantina karari konusuluyor..Sanirim ve korkarim ki bu Bayramda KKTC'deki oteller bombos kalacaklar. Cok ama cok uzucu...

xyz
xyz - 4 yıl Önce

biz tango yapmayiz zeybek harmandali oynar tangocularin ayagina basariz tango orkestrasini dagitiriz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473