banner564

Türkiye’den samimi adım

Başbakan Tatar ile görüşen konuk bakan Dönmez, hidrokarbon kaynaklarının adada bir çatışma, tartışma konusu olmaktan çıkartılması gerektiğine vurgu yaptı

Türkiye’den samimi adım
banner598

Tuğçe Ülkü AYDIN
Günübirlik resmi ziyaret için KKTC’de gelen Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve beraberindeki heyet, Başbakan Ersin Tatar tarafından kabul edildi.
Dönmez ve beraberindeki heyete, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin yanı sıra Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da eşlik etti.
Bakan Fatih Dönmez, öteden beri özellikle hidrokarbon kaynaklarının adada bir çatışma, tartışma konusu olmaktan çıkartılarak, barış, huzur ve refahın artmasına katkı sağlayacak bir alana doğru gitmesini arzu ettiklerini söyledi.
Dönmez, “Ama maalesef Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, öteden beri adanın tek hakimi pozisyonundaki söylem ve eylemlerini tek taraflı olarak devam ettirdi. Bu noktada KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın hak ve menfaatlerini korunmasına başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz her platformda destek olmaya devam ediyor” dedi. 
Fatih Dönmez, garantör ülkelere herhangi bir görev düştüğünde de, bu desteği ve katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

“Evimizde hissediyoruz”
Bakan Fatih Dönmez, Başbakan Tatar’la görüşmesinde yaptığı konuşmada, KKTC ile ilişkilerin gelişerek devam ettiğine işaret ederek, “KKTC, mutluluğunda sevindiğimiz, kederlendiğinde üzüldüğümüz ortak vizyonumuz olan kardeş bir ülkemiz. Burada kendimizi evimizde hissediyoruz” dedi.
Bakanlıkları ile ilgili alanlarda da KKTC ile öteden beri devam eden ilişkiler bulunduğuna işaret eden Dönmez, hem teknik destek anlamında, hem de ülkenin arz güvenliğine hangi projelerle destek sağlanabileceği konusunda devam eden çalışmalar bulunduğunu aktardı.  
Teknik heyetler arasında çalışmalar yapıldığını, keza buradaki mevzuatın geliştirilmesi anlamında da tecrübelerini aktarıp, paylaştıklarını ifade eden Dönmez, “İnşallah bundan sonra da sizin önderliğinizde bu çalışmalar artarak devam edecek” dedi.

Tatar: Hak ve çıkarlar korunacak
Başbakan Ersin Tatar da, KKTC devletinin Doğu Akdeniz’de Türkiye ile birlikte hareket ederek, “mavi vatan” denilen Doğu Akdeniz’deki zenginliklerin paylaşılması noktasında gösterdiği duruşun önemine işaret etti.
Uluslararası anlaşmalardan doğan hak ve çıkarların korunması adına bu adımların atıldığını ifade eden Başbakan Tatar, Türk hükümetinin karalılığı, duruşu ve o noktada gösterdiği özveri ve fedakarlığın kendileri için önemli olduğunu kaydetti.
Başbakan Ersin Tatar, enerji maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla adaya kabloyla elektrik getirilmesinin önemine vurgu yaparak, bu konuda da en erken bir zamanda bir takım sıkıntıların üstesinden gelinebilmesi temennisinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473