banner564

Uçuyoruz ! Daire fiyatları 200 bin Sterlin

İskele bölgesinde 2 yatak odalı daire fiyatı 200 bin Sterlin’in üzerine çıktı

Uçuyoruz ! Daire fiyatları 200 bin Sterlin
banner598

Suna ERDEN

   Savaştan kaçan Rus, İsrail ve Ukrayna vatandaşlıların yanı sıra çok sayıda İranlı, Kuzey Kıbrıs’tan mülk almaya devam ediyor. Özellikle “KKTC’nin Parlayan Yıldızı’ olarak adlandırılan İskele bölgesine akın eden yabancılar, sözleşme yaparak proje üzerinden mülk alıyor ve bu durum fiyatların yükselmesini tetikliyor.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; iki yıl önce 50 ile 70 bin Sterlin arasında olan 2 yatak odalı bir dairenin fiyatı, İskele’nin sahil boyunda 200 bin Sterlin’in üzerine çıktı. Üç yatak odalıların fiyatı ise 350 bin Sterlin’den başlıyor. Kuzeyde mülkü bulunan Rumlar ise bu gelişmeleri endişeyle izliyor.

Özersay: Komsyon çalıştırılmalı

   Diyalog’a konuşan Dışişleri eski bakanlarından, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, olası bir çözüm durumunda mülkiyet konusunun çok ciddi sıkıntılar yaratabileceğine dikkat çekti. Rumların muhatabının KKTC olacağını belirten Özersay, sıkıntı yaşamamak için Taşınmaz Mal Komisyonu’nun çalıştırılmasını istedi.
   Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, kuzeydeki Rum mülklerinin satın alınması için önemli bir fırsat yarattığını vurgulayan Özersay “bu konuda adım atmak için hala çok geç değildir. Taşınmaz Mal Komisyonu’na kaynak yaratacak adımlar atılmalıdır” dedi.

Erhürman da uyardı

   Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Alithia gazetesinin, kuzeydeki mülk satışlarına ilişkin haberini yorumladı. Erhürman, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:
  “ Güney Kıbrıs'ta yayın yapan "Alithia" gazetesi, KKTC'de yabancılara mülk satışıyla ilgili olarak, "yarın müzakere masasına oturursak karşımızda Kıbrıslı Türkleri değil, İsraillileri, Rusları, Ukraynalıları ve İngilizleri bulacağız" diyor. Sn. Hristodulidis'i de mülkiyet konusundaki pozisyonundan dolayı eleştiriyor.
Sn. Hristodulidis karşısında bizden başka birilerini görmekten rahatsız olur mu emin değilim! 
Ama çok uzun bir süreden beri gündemde tutmaya çalıştığımız, nüfus, toprak ve mülkiyet ile ilgili gelişmelere seyirci kalmaya devam edersek, bizim bu topraklardaki "özne" pozisyonumuzdan çok şey kaybedeceğimizden adım gibi eminim.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
HasN Nuri
HasN Nuri - 7 ay Önce

Bu çağda Kimin Malını Kime SATIYORUZ ??
Kıbrıslı Türkler Hırsızlık sayılan bu yanlıştan kurtulmak için TMK çalıştıramz ise Bedelini KKTC’yi yönettiğini iddia edenler değil Tüm Kıbrıslı Türkler ödeyecektir ??

ABDI KELES
ABDI KELES - 7 ay Önce

Fiyatlar ucuyor. Nedeni de dunyanin dort bir yanindan gelen KARAPARALARI KKTC de akliyorlar.

F.D
F.D - 7 ay Önce

GAVUR kara paralari aklarken neredeydiniz.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 7 ay Önce

Rum Malları ile çok Yükseklere Uçmayalım ?
Düşüşümüz o kadar kötü Kötü olur !! Uçuşa geçen KKTC için Söyleyebileceğimiz tek şey =
“ What Goes Up Must Come Down “
( Her Uçuşun Bir İnişi Var ) diyen bir Atasözüdür !!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473