banner564

‘Ülke kültürü yaşatılıyor’

Görneç El Makarnası Festivaline katılan Bakan Gardiyanoğlu, bu tür etkinliklerin tanıtım açısından önemli olduğunu söyledi

‘Ülke kültürü yaşatılıyor’
banner598

Geçitkale - Serdarlı Belediyesi'nin düzenlediği Görneç 7. El Makarnası Festivali’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu tarafından yapıldı.
Bakan Sadık Gardiyanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, festivallerin ülke kültürünün yaşatılması ve tanıtılması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, kültürel festivallerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından, Mehmetçik ve Erenköy bölgelerinde yaklaşık 150 kadının sele sepet ve Karpaz dokumacılığı eğitimi verildiğini ve bu eğitimlerde başarılı olan kadınlara çalışma hayatına katılmaları için 5 yıl boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sosyal güvenlik desteği verildiğini bildiren Gardiyanoğlu, ihtiyat sandığı ve sigorta yatırımlarının devlet tarafından karşılandığını kaydetti. 
Gardiyanoğlu, organizasyonda emeği geçen Geçitkale Belediye Başkanı Halil Kasım’a ve etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tamer Karadeniz
Tamer Karadeniz - 2 ay Önce

Magarina yemek guzel de; Magusada 9 gundur suyumuz akmaz.. Bir kere de gidip pompalara bakip bir seyler yapsaniz..

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474