banner564

‘Ülkenin ihtiyacı var’

Vatandaşlar, hükümetin yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerine gitmesini istiyor

‘Ülkenin ihtiyacı var’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kuzey Kıbrıs’ta yolsuzluk ve suiistimallerin üzerine gidilmesini isteyen vatandaşlar siyasilere çağrıda bulunarak ‘verilen sözlerin yerine getirilmesini’ istedi.
   Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, ciddi denetim yapılması halinde birçok yolsuzluk olayının ortaya çıkacağına inanıyor.
   İşte görüşler:
Ahmet Aktem
“Hükümet yolsuzluklar konusunda çalışacağı ve üzerine giderek önleyeceği yönünde bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama sonrasında bazı tutuklamalar başlayınca bizler de vatandaşlar olarak umutlandık. Bu çalışmanın daha önce yapılması gerekiyordu. Bu gibi durumlara hiç taviz verilmemeli ve kişi ayrımı yapılmadan her alanda yapılması gerekiyor. Yolsuzluk denetlemeleri devlet dairelerinde de uygulanmalı.”

Mehmet Ömerpaşa
“İkili koalisyon hükümeti yolsuzlukların üzerine gideceklerini açıklamıştı. Şimdilerde bazı tutuklamalar oluyor ve bu durum bize hükümetin sözünü tutarak denetimlerini yapacağını gösteriyor. Yolsuzlukların önüne geçebilmek adına atılmış güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu denetimlerin tarafsız bir şekilde yapılması gerektiği inancındayım. Devlet dairelerinin de bu denetimlere tabii tutulmasını istiyoruz.”
Ahmet Yakın
“Yolsuzluklarla ilgili yapılan denetimler sonucunda tutuklamalar yapılmaya başlandı. Bu adımların çok geç kalınmış bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu denetimlerin de göstermelik olduğunu ve tutuklananların da kısa süre sonra serbest kalacağını düşünüyorum. Bugünkü yaşadığımız koşullar içerisinde bunun önüne geçebileceklerine dair inancım yoktur.” 
Nevcihan Acar
“Denetimlerin daha da artırılmasını istiyoruz. Zenginlik öyle kolay olmuyor. Bir anda meydana gelen zenginliğin muhakkak altında bir şeyler vardır. Devlet dairelerinin de denetimlere tabi tutulması gerektiği inancındayım. Atılan adımlara ciddi anlamda devam edilirse bu çarpık düzenin düzeleceğine inanıyorum.”
Taner Batmazoğlu
“Denetimler yaparak yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesi umut verdi. Bu denetimlerin tarafsızca artarak devam etmesini istiyorum. Yolsuzlukların ve rüşvetle iş yaptıranların tespit edilmesi ve cezalandırılması bu ülkede birçok şeyi yoluna koyacaktır. Devlet dairelerinde de ciddi bir denetim yapılarak haksız kazanç sağlayanların tespit edilmesini istiyorum.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474