banner564

Uyuşturucu raporu bekleniyor

2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada aracı kullanan Mohamed’in kan örneğinde alkole rastlanmadı

Uyuşturucu raporu bekleniyor
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa-Girne anayolunda Sudan uyruklu 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından tutuklanan 22 yaşındaki Mohamed Abdalla Mohamed Abuzied hakkındaki soruşturma sürüyor. Zanlıdan test için alına kan örneğinde alkole rastlanmazken, uyuşturucuyla ilgili analiz sonucunun beklendiği belirtildi. 
Zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarılarak, hem tutukluluk süresi uzatıldı hem de ehliyetine el konulması yönünde karar alındı. 
Soruşturmayı yapan polis, 2 Haziran 2022 tarihinde, saat 00.40 sıralarında Girne-Lefkoşa anayolu boyunca KY 976 plakalı salon aracı Lefkoşa istikametine doğru aşırı süratli bir şekilde seyreden Mohamed Abdalla Mohamed Abuzied’in, kuzey çevre yolu kavşağına yaklaştığında, dikkatsizliği sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybettiğini anımsattı.
Polis memuru,  KY 976 plakalı aracın kontrolsüz bir şekilde savrulup yoldan çıkıp bariyerlere çarptığını belirtti. 
Polis, çarpmanın etkisi ile yolun sağına doğru kontrolsüzce savrulan aracın yolun yolun gidiş ve gelişini ayıran beton refüje vurduğunu söyledi. 
Polis,  kaza sonucu KY 976 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Sara Abdulkafır’in olay yerinde yaşamını yitirdiğini ifade etti.
Aynı araçta yolcu olarak bulunan Marwan Baderelden’in ağır bir şekilde yaranarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini aktardı. Polis,  kazada yaşamını yitiren Marwan Baderelden’in üniversite öğrencisi olduğunu, Sara Abdulkafır’in ise statüsünün araştırılacağını söyledi.
Polis, yine aynı araçta yolcu olarak bulunan Hassan Awad Hassan Elawad’ın (E-22) yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiğini açıkladı.
Polis memuru, araç sürücüsü Mohamed Abdalla Mohamed Abuzıed’in ise sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından tutuklandığını söyledi. 
Polis, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, uyuşturucu analiz sonuçlarının beklendiğini ifade etti.
Polis,  zanlının ehliyetine geçici el konulmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul ederek, zanlının ehliyetine geçici olarak el konulmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473