banner564

Uzlaşı sağlandı

Sendikacılarla görüşen Başbakan Erhürman, sene sonuna kadar ek mesailerden brüt yüzde 15 kesintiye gidileceğini açıkladı

Uzlaşı sağlandı
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman 1 Eylül itibarıyla yılsonuna kadar ek mesailerden yüzde 15 tasarruf yapılması konusunda sendikalarla uzlaştıklarını açıkladı.

Erhürman dün kamuda yetkili 5 sendikanın temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklama yaptı.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve sendikacılarla birlikte basına açıklama yapan Erhürman, içinde bulunulan ekonomik darboğaza dikkati çekerek, tüm tarafların elini taşın altına koyması gereğine işaret etti.
Başbakan Erhürman 1 Eylül itibarıyla yılsonuna kadar ek mesailerden yüzde 15 tasarruf yapılması konusunda sendikalarla uzlaştıklarını kaydederek, varılan uzlaşmanın belli bir ücret rakamı değil, herkesin elini taşın altına koymasıyla ortaya çıkan bir sonuç olduğunu dile getirdi.
Erhürman bunu önemsediğini ve toplumsal seferberliğe ihtiyaç duyulan bu dönemde halka olumlu bir mesaj verildiğini ifade etti.
Erhürman, bugünden itibaren kamu görevlerinde eski randımanlı şekilde işlerin dönmeye devam edeceğini söyleyedi ve sendikalara teşekkür etti.

Bengihan: Eylemi kaldırdık…
KTAMS Başkanı Güven Bengihan ise, ek mesailer konusunda hükümetle uzlaşıya varıldığını, ek mesailerle ilgili yasa gücündeki kararnamenin 1 Eylül itibarıyla kalkacağını, Aralık sonuna dek tüm ek mesailerden yüzde 15 kesinti yapılacağını belirterek, “Ek mesai yapmama eylemini kaldırdık” dedi.
Bugünden itibaren Yasa Gücündeki kararnamenin ortadan kalkmasıyla ek mesai ödeneklerinin resmi tatillerde bire bir buçuk (1.5) ve idari tatillerde bire bir nokta bir (1.1) şeklinde uygulanmasına devam edileceğini bildiren Bengihan, barem skalasında herkesin saat başı ücreti ne ise onun uygulanacağını vurguladı.
Tasarruf edebilme noktasında ülkenin içinde bulunduğu durumu düşünerek hükümetin işbirliğini olumlu bularak halkın mağduriyet yaşamaması adına bu kararın alındığını anlatan Bengihan, birlik beraberlik mesajı vermek için hükümetle bu anlaşma yaptıklarını söyledi.
Bengihan, Aralık sonuna kadar, toplam ek mesailer üzerinden brüt yüzde 15 kesinti yapılacağını, ek mesailerin 4 aylık toplam tutarından yüzde 15’lik kesinti yapılmasının ön görüldüğünü ifade etti ve KTAMS, KAMU-SEN, TIP-İŞ, Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve GÜÇ-SEN’e bağlı çalışanlar olarak yüzde 15 tasarruf yapılmasında örgütlerin fedakârlık yapacağını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474