banner564

Vekiller görevde

Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapan komiteler çalışıyor

Vekiller görevde
banner598

 Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, dünkü toplantısında “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Komite, “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantısında görüşmeye devam edecek; “Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı”nın madde madde görüşülmesi ise tamamladı.
Komite, tasarının oylanmasını bir sonraki toplantısında yapacak.
Toplantıya, UBP Milletvekili Özdemir Berova, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve HP Milletvekili Hasan Topal’ın yanı sıra, davetli olarak Sağlık Bakanlığı, Personel Dairesi ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’ndan yetkililer de katıldı. 
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya Başkanlığı'nda toplandı.
Verilen bilgiye göre, toplantıda “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yasa Tasarısı” ve “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Önerisi” görüşüldü. 
Komite toplantısına davetli olarak, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in yanısıra, Başbakanlık İçişleri Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı ve Mülteci Hakları Derneği’nden yetkililer katıldı.
CTP Milletvekili Doğuş Derya Başkanlığı'ndaki toplantıya, UBP Milletvekili ve Komite Başkan Vekili İzlem Gürçağ Altuğra, CTP Milletvekili Asım Akansoy, HP Milletvekili Erek Çağatay, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, HP Milletvekili Jale Refik Rogers ve UBP Milletvekili Özdemir Berova katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474