banner564

Yabancılar için burası ‘cennet’

Lokmacı barikatını aşarak kuzeye geçen turistler, 14 Euro’ya dönerini yiyor, birasını içiyor, üstüne bir de kıyafet alıyor

Yabancılar için burası ‘cennet’
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Asgari ücretin 470 Euro civarında olduğu KKTC’de vatandaşlar pahalılıktan şikayet ederken, Lefkoşa’daki Lokmacı barikatını aşarak kuzeye geçen yabancılar tam tersi bir tavır sergiliyor. Arasta bölgesindeki lokantalarda 6 Euro’ya döner ve cips yiyen, 3 liraya birasını içen yabancılar 5 Euro’ya da üzerine bir kıyafet alabiliyor.
   Toplamda 14 Euro’ya güzel bir keyif yapan yabancı turistler, Kıbrıs’ın kuzeyinin güneyden daha ucuz olduğunu belirtirken, bu istikrarın korunmasını öneriyor. Diyalog muhabirine konuşan bölge esnafı ise, yerli halkın alım günün düşmesine karşın Euro kullanan yabancıların KKTC’deki fiyatlardan memnun olduğunu söylüyor.

Onların bütçesine göre çok uygun
Türk Lirası ile döviz arasındaki uçurumdan dolayı onların bütçesinde cüzi miktarda yer tutan harcamalar bizdeki esnafa büyük tutarlar olarak yansıyor. 
Döviz kurlarındaki farktan dolayı kuzey Rumlar ve güneyde yaşayan turistler için cazip olurken, Arasta esnafı da böylelikle iş yapabiliyor. 
Bu nedenle turistlerin varlığı çarşı için ekonomik açıdan büyük önem taşıyor.

Özellikle hafta sonları geçişler artıyor
Özelikle hafta sonları kuzeye gelişler artarken dün de Arasta çarşısı dolup taştı. Yavaş yavaş soğumaya başlayan havaya rağmen Arasta’ya uğrayanlar çarşıyı canlandırdı.  Gerek güneyden gelen Rumlar ve turistler, gerekse kuzeyde yaşayan vatandaşlar tarihi çarşıdaki dükkanlardan alışveriş yapıp bölgedeki restoranlarda yemek yedi. Ziyaretçiler bölgenin tarihi dokusu eşliğinde güzel havanın tadını çıkarıp fotoğraflar çekerken, yoğunluktan esnaf da nasibini aldı. Ancak esnaf, çarşıya can katan turistlerin ülkeye girişte yaşadığı zorlukların giderilmesi gerektiğini ifade etti. 

Daha fazla önlem daha fazla kapı
Arasta esnafı Lokmacı sınır kapısında özellikle hafta sonucu geçişlerin yoğunlaştığını, kapıdaki altyapı ve personel eksikliğinden dolayı uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Kara sınır kapılarının ülke ekonomisine de önemli katkılar sağladığını söyleyen Arasta esnafı, Lefkoşa’ya daha fazla yaya ve araçlı geçiş kapılarının sağlanması gerektiğini de söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Güneyden gelen Yabancılar için Burası Cennet olabilir , bu Cenneti Cehenneme çevireceğimiz ise kaçınılmazdır ! Sayın egemen ayrı devletçi Dış işleri Bakanımız Güneyle geçiş kapılarını biz kapatmayız diyor ! Fakat BM mensuplarını KKTC’den kovmamız neticesi Rumlar’ın kapatabilecegini söylüyor ! Gerçekçi olalım BM’yi Kuzey Kıbrıs’tan kovmamız neticesi kapanacak olan sınır kapıları KKTC’yi bir Cehenneme çevireceği kesindir neticede Parasızlık ve iflasların yaşanacağı KKTC’den kaçacak yer arayacağız !!

hasan tabur
hasan tabur - 2 yıl Önce

Aclikdan turist yemege baslayacagiz yakinda

Ck
Ck - 1 yıl Önce

Keşke biz de 14 TL'ye döner,cips,bira yiyip icebilsek bir de üstüne kıyafet alabilsek!!!! Biz bugün 14 tl ye sadece 1 simit 1küçük bardak çay alabiliriz malesefffffff......

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473