banner564

“Yangından mal kaçırılmadı”

Bakan Saner, muhaceret affı konusunda muhalefet partilerine bilgi verildiğini belirtti

“Yangından mal kaçırılmadı”
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, muhaceret ve çalışma affına yönelik kararnamenin benzerinin 2005 yılında üstelik Meclis açıkken Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) tarafından yayımlandığını belirterek, bugün kendilerini eleştirenlerin önce kendilerine bakmasını istedi.
Saner, yazılı açıklamasında, kararnameler konusunda muhalefete bilgi verilmediği iddialarının doğru olmadığını, her türlü bilgiyi paylaştıklarını söyledi.
Çalışma ve muhaceret affı konusundaki eleştiriler üzerine dün Meclis’te yaptığı konuşmaya da atıf yapan Saner, yürürlüğe konulan yasa gücünde kararname ile ilgili muhalefete bilgi verilmediğine ilişkin CTP tarafından dile getirilen iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Yangından mal kaçırılmadı ve kararname ile ilgili her türlü bilgi muhalefetle paylaşıldı” ifadelerini kullandı.
Yasa gücünde kararnamenin ham halini bizzat kendisinin makam odasında, CTP’den bir milletvekili ve bürokratları ile görüşerek paylaştığını kaydeden Saner, "Bilgi verilmedi demek yanlış" dedi.
Yapılanların etik olmadığını savunan Saner, Yasa Gücünde Kararname’nin Meclis’te görüldüğünü, 3 Ekim 2016 tarihli Meclis’in Yasama Raporu’nda görüşülen konunun ara emrinin 29 Eylül’de alınmasının ise düşündürücü olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473