banner564

Yeni siyaset aynen devam

New York yolculuğu öncesi konuşan Tatar,  "KKTC'nin otoritesine saygı gösterilmediği bir düzende Kıbrıs meselesine çözüm bulmak mümkün değildir" dedi

Yeni siyaset aynen devam
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde New York’a gitmek üzere KKTC’den ayrıldı.
Tatar’ı Ercan Havaalanı’ndan Meclis Başkanı Zorlu Töre, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı ve Cumhurbaşkanlığı bürokratları uğurladı.
Ersin Tatar, Ercan Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısında, yeni siyasetin aynen devam ettiğini, Anavatan ve garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti'nin tam desteğiyle KKTC'nin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü teyit edilmeden resmi müzakerelere başlanmayacağını vurgulayarak, bunu New York’ta da ifade edeceğini söyledi.
Tatar, “KKTC'nin otoritesine saygı gösterilmediği bir düzende Kıbrıs meselesine çözüm bulmak mümkün değildir.  Evet, iletişimden, diyalogdan yanayız. Koyduğumuz ilkeler çerçevesinde uzlaşı zemini olabilmesi için ciddi arayış içindeyiz ama KKTC'nin, gerçek olduğu kabul edilmelidir. Biz New York'taki farklı platformlarda bunu anlatacağız. Halkımızın hak ve menfaatlerini herkesle paylaşmak için orada olacağız” dedi.
Tatar’a New York temaslarında Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ergün Olgun ile Güven Yaratıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Güneş Onar eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 25 Eylül’de adaya dönmesi bekleniyor.

“İletişim ve diyalogdan yanayız”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC'nin otoritesine saygı gösterilmediği bir düzende Kıbrıs meselesine çözüm bulmak mümkün değil” dedi. 
İletişimden, diyalogdan yana olduklarını kaydeden Tatar, “Koyduğumuz ilkeler çerçevesinde uzlaşı zemini olabilmesi için ciddi arayış içindeyiz ama KKTC'nin, gerçek olduğu kabul edilmelidir. Biz New York'taki farklı platformlarda bunu anlatacağız. Halkımızın hak ve menfaatlerini herkesle paylaşmak için orada olacağız” dedi.
Birlemiş Milletlerin 78’inci Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a hareket eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ercan Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi.

BM Genel Sekreteri ile görüşme 23 Eylül’de
Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini New York temaslarında dile getireceğini kaydeden Tatar, 23 Eylül Cumartesi günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres görüşeceklerini kaydetti.
Tatar, Türk tarafının yeni siyasetinin aynen devam ettiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam desteğiyle KKTC'nin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü teyit edilmeden resmi müzakerelere geçmeyeceklerini, görüşmelerde bunları da ifade edeceğini söyledi.
Küresel taşların yerinden oynadığını, Kıbrıs’ta artık geriye dönüşün mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğinin KKTC’nin yeni siyasetinin doğru zeminde ilerlediğini bir göstergesi olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 8 ay Önce

Dünyanın kabul görmediği Yeni siyasetimiz ile bir arpa boyu gidemeyeceğimiz kesindir ! Kıbrıslı Türklerin kabullenmeyecek yeni siyaseti ile daha da yalnızlaşıp fakirleşmesine şimdiden hazır olalım ?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474